Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Karacabey Sulama Birliği´nden Manyas´a ziyaret

Karacabey Sulama Birliği´nden Manyas´a ziyaret

Karacabey Sulama Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Manyas Sulama Birliğine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Sulama Birliğinin bulunduğu Belediye dükkanlarının ikinci katında bulunan ofisine gelen Karacabey Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, DSİ 12.Şube Müdürü Çağatay Ünlü, Karacabey Sulama Birliği Müdürü Taşkın Coşkunsoy, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Ayyıldız, Mustafa Pınar ve Mehmet Derindir´i Manyas Sulama Birliği Başkanı Erdem Biçer ile Yönetim Kurulu üyesi İlgin Çetinkaya ve Taner Işık karşıladı.
Ziyarette Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç´da hazır bulundu.
Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette konuklar bölgelerinde ki tarımsal ve sulama çalışmalarından bilgi aktarırken, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Karacabey Sulama Birliği Başkanı, ilçede ki tarım arazilerinin % 75´inin kiralık olarak çalışıldığını vurgularken, hükümetin çiftçiliğin geleceği konusunda planlanmış bir öngörüsünün olmasını istediklerini, özellikle Karacabey ovasının temel ürünlerinden olan domates için fabrikaların dışında kişilerinde çiftçi ile yasal olmayan sözleşmeler yaptığını belirterek, bunun önüne geçilmesini istedi.
Özseçen, 2003 yılında işletme alanı 72 dekar iken bugün bu rakamın 130 dekara ulaştığını, çiftçi sayısının azaldığını, çiftçi başına düşen arazi genişliğinin arttığına dikkat çekti.
Manyas Sulama Birliği Başkanı Erdem Biçer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kendilerine teşekkür edip her zaman birlikte mutabakat içinde çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli