Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaplumbağlar Edremit Çayını mesken tuttu

Kaplumbağlar Edremit Çayını mesken tuttu

Su kaplumbağları, Edremit Çayında jeotermal ile ısınan bir alanı mesken tuttu.

Su kaplumbağları, Edremit Çayında jeotermal ile ısınan bir alanı mesken tuttu.
Edremit`te Cennet Ayağı Mahallesi köprüsü altından geçen Edremit Çayına, Jeotermal su ile ısınan evlerden geri dönüşüm yapmayan sıcak suyun çaya döküldüğü alana akın eden su kaplumbağalarına ilçe halkı ekmek atarak beslenmelerini sağlıyor.
Sonbahar mevsiminden dolayı yaşanan yağış artışından Edremit Çayındaki suyun temiz olması, Jeotermal merkezi olan Edremit`te Jeotermal suyun Edremit Çayında döküldüğü alanda yaşamını sürdüren yüzlerce su kaplumbağalarına ekmek atılarak beslenmelerine destek olunuyor.
Su Kaplumbağalarının Edremit Çayına atılan ekmekleri yedikten sonra otlar ve taşlar üzerinde dinlenmeye geçmeleri, kıyılarda ve çaydaki taşların üzerlerinde topluca güneşlenmeleri harika manzara oluştururken ilçe halkı bol bol fotoğraf çekip onlarla yakından ilgileniyor.
Kaplumbağlar evcile dönüşmüş
Edremit`te Jeotermal su ile ısınan evlerden geri dönüşüm yapmayan sıcak suyun Edremit Çayına döküldüğü yerde su kaplumbağalarının toplandıklarını ve buradaki serin sularda yaşamlarını sürdürdüklerini açıklayan Edremit Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, kaplumbağaların üreme, beslenme ve yaşam amaçlı olarak bu tip yerleri seçtiklerini söyledi.
Edremit Çayındaki Su Kaplumbağalarının `Evcil Su Kaplumbağası` olup halkla iç içe yaşamayı benimsediklerini belirten Acar, "Edremit Çayındaki Su Kaplumbağaları çaya akıtılan Jeotermal suyun alanını keşfedip, buraya uyum sağlamışlar. Bu bir uyum sorunudur ve Edremit Çayı`nda konuk olan bu türde kaplumbağalar Jeotermal sudan etkilenmeyip bölgeyi yaşam alanı seçmiş. Edremit halkının bakımlarına destek vermesi büyük bir doğa ve hayvan sevgisinin güzel bir örneğidir." dedi.
Kısa bir süre önce yine Edremit Çayında yaşanan balık ölümleri hakkında da konuşan Acar, yapılan incelemelerde, çaydaki balık ölümlerine `Evsel Atıkların` neden olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.
Edremit Çayında balık ölümlerinin yaşanmamasına Edremit Belediyesinin de sahip çıkıp, duyarlılık gösterdiğini belirten Acar, sorunu belediye ile birlikte çözdüklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli