Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaplan, bekçi ücretlerinin ödenmesini istedi

Kaplan, bekçi ücretlerinin ödenmesini istedi

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, müstahsili uyarıp, ödenmeyen bekçi ücretlerinin ödenmesini istedi.

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, müstahsili uyarıp, ödenmeyen bekçi ücretlerinin ödenmesini istedi.
Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mahmut Kaplan, gazetemize yaptığı açıklamada geçmiş dönemlere ait olan yıllık koruma aidatlarının (bekçi ücretlerini) yatırmayanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi.
Geçmiş dönemlere ait borcu olan müstahsilin bir an önce ödeme yapması gerektiğini aksi takdirde yasal işlem yapmak zorunda kalacaklarını belirten Kaplan "Koruma başkanlığımıza geçmiş dönemden borcu olan müstahsillerimizin borçlarını ödemesi gerekiyor.

Önceki yıllarda yaşanan tahsilat sorunu yüzünden bir çok hizmeti yerine getirmekte zorlanıyoruz. Ancak biz hizmet etmek için bu yola çıktık. Bu yüzden müstahsilimizden de bekçi ücretlerini tahsil etmek zorundayız. Borcu olan müstahsilimizin en kısa sürede borçlarını ödemelerini istiyoruz. Aksi takdirde yasal işlem yapmak zorunda kalacağız. Geçmiş dönemlere ait borçlarını zamanında ödemeyen müstahsilimiz, 4081 sayılı ilgili kanunda yer alan avukatlar aracılığıyla icra ve hacizle karşı karşıya kalacaklar. Ayrıca gecikme faizi ve mahkeme masrafıyla mağdur olacaklar. Çiftçilerimiz mağdur olmamaları için bir an önce borçlarını ödemeleri gerekiyor." dedi.
Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Kaplan, ayrıca kayıp ve kaçak ağaç tespitlerine de başlayacaklarını bildirirken, "Erdek merkezde şuan kayıtlı 300.000 ağacımız bulunuyor. Ancak uzun yıllar yapılmayan bu kayıp kaçak ağaç tespiti yüzünden neredeyse kayıtsız bir o kadar daha ağacımız var. Ancak biz en kısa sürede bu kaçak ağaç tespitlerimize de başlayacağız. Ağaçlarını eksik bildiren veya hiç bildirmeyen müstahsilimiz varsa, bize gelerek kaydını yaptırması gerekiyor. Tespit edilen kaçak ağaç tespitinde geriye dönük olarak 5 yıl süreyle borçlandırılacaklar." diye konuştu.
Haber: Taygun Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli