Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kapıdağ´da 25 değişik bölgeye zeytin sineği tuzağı asıldı

Kapıdağ´da 25 değişik bölgeye zeytin sineği tuzağı asıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü´nce daha önceden belirlenen noktalara zeytin sineği tuzakları kuruldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü´nce daha önceden belirlenen noktalara zeytin sineği tuzakları kuruldu.
Zeytin arazilerinde önemli zarar yapan zeytin sineği zararlısına karşı mücadele zamanının tespiti amacıyla monitör McPhail (cam şişe) ve Feromon (Sarı yapışkan tuzak+feromon) tuzaklar arazilere asıldı.
Daha önceden belirlenen 25 bölgeye toplamda 50 adet tuzak asılırken, bu tuzakların Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü teknik personelince 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren haftada 2 gün olmak üzere kontrol edilerek zeytin sineği sayımının gerçekleştirileceği bildirildi.
?İnşallah bu yıl verimli bir dönem geçireceğimize inanıyorum" şeklinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Dilek Işıktaş ise, ?Bölgemiz için çok büyük öneme sahip ana geçim kaynağı olan zeytin ürününde, zeytin hastalıkları ile mücadele kapsamında zeytin sineği sayım çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz haftada iki gün sinek sayımı yapacak. Sineklerin yoğunluğuna göre, mücadele yöntemleri belirleyeceğiz.

Çiftçilerimiz bu konuda bilgilendirilmektedir. Ekiplerimiz hafta için de bazen iki, bazen üç gün saha ve alan taraması yaparak sinek sayımı yapmakta. Sinek yoğunluğuna göre mücadele gün ve zamanını belirleyerek, üreticilerimiz SMS yoluyla, basın yoluyla, ya da etkin eğitim ve yayım yoluyla haberdar edilerek mücadele yapılması sağlanmaktadır. Zeytin sineği, bölgemizde, zeytin ve zeytinyağının kalitesine direk etki eden bir zararlı. Çok yoğun bir mücadele gerekiyor. Büyük miktarda ekonomik kayıplara yol açıyor. Bunun için zeytin sineği ile mücadele bizim için hayati önem arz ediyor. Mesaimizin büyük kısmını buna harcıyoruz. Umarım bu sene de yine başarılı bir mücadele göstererek zeytin ve zeytinyağının hem üretim miktarını artırırız. Hem de kaliteyi yaka larız." diyerek sözlerine ekledi.
Işıktaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü duyuru ve ilan mesaj sisteminde kayıtlı olmayan üreticilerin kayıtlarını ilçe müdürlüğüne gelerek yaptırmalarını istedi.
Haber : Sibel Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli