Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kapıdağ´a yürüyüş yolları

Kapıdağ´a yürüyüş yolları

?Misya Yürüyüş Yolları? isimli proje kapsamında Kapıdağ Yarımadası´nda doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek.

?Misya Yürüyüş Yolları? isimli proje kapsamında Kapıdağ Yarımadası´nda doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Balıkesir Valiliği adına hazırlanan ´´Misya Yürüyüş Yolları´´ isimli proje, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Balıkesir Şube Müdürlüğü ortaklığıyla kabul edildi.
Balıkesir Valiliği Avrupa Birliği Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) 2015 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Balıkesir Valiliği adına hazırlanan ´´Misya Yürüyüş Yolları´´ isimli proje, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Balıkesir Şube Müdürlüğü ortaklığıyla kabul edildiği açıklandı.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve GMKA Genel Sekreter V. Esra Kocabaş tarafından kabul edilen projenin 21 Temmuz tarihinde sözleşmesi imzalanarak proje uygulama aşamasına geçti.
?Misya Yürüyüş Yolları? isimli proje kapsamında Kapıdağ Yarımadası´nda da doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek
Söz konusu proje ile ormanlık alanlarda doğa yürüyüşü (trekking) yolları ve seyir terasları yapılarak, doğa sporlarına yönelik altyapı çalışmalarının artırılmasıyla Balıke-sir´de sosyal imkanların geliştirilmesi ve eko turizm (Doğa Turizmi) potansiyelinin artırılması ile Erdek, Burhaniye, Edremit, Dursunbey, Gömeç, Gönen, İvrindi, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinin içerisinde yer aldığı 21 yürüyüş rotası ve 3 seyir terasının doğa turizmine kazan-dırılmasının amaçlandığı öğrenildi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kapıdağ yürüyüş yolları
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli