Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kapıdağ´a önüne gelen artezyen açıyor

Kapıdağ´a önüne gelen artezyen açıyor

DSİ uyuyor mu?

Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği eski başkanı Kadri Civan, Kapıdağ´da yaptıkları doğa yürüyüşleri sırasında, yüksek tepelerden gelen zirve sularına, ceviz fidanı yetiştiricilerinin artezyen açmalarının suların azalmasına yol açtığını belirtti. Civan, şunları söyledi:
?Kapıdağ´a çıktığımızda, ceviz fidanı yetiştiricilerinin, ürünlerini sulamak için çok sayıda artezyen kuyusu açtığını üzülerek görüyoruz. Oysa bu ürünlerini sulamaları için yağmur suyu göletleri var. Kapıdağ´ın zirvesinden gelen kaynak sularının her geçen gün azaldığına tanık oluyoruz.

Örneğin geçtiğimiz günlerde, Erdek´e bağlı Yukarı Yapıcı Mahallesi´ndeki çeşmelerden su içmek istedik. Ancak daha önce güldür güldür akan bu çeşmelerden su ip geliyordu. Mahalle sakinlerine sorduğumuzda, uzun süreden beri suyun çok az geldiğini söylediler. DSİ yetkililerinin, Kapıdağ´ın zirve sularına, yasa ve yönetmeliklere aykırı şekilde artezyen kuyusu açmalarına izin vermemelerini bekliyoruz. Çünkü yasa ve yönetmelikler, artezyen açmak isteyenlerin, DSİ´den su kullanım izin belgesi almaları gerekiyor.?
KİRLİLİK BÜYÜK BOYUTLARDA
Kapıdağ´ın en önemli sorunlarından birinin de çevre kirliliği olduğuna dikkati çeken Civan, ?Kapıdağ´a günübirlik piknik yapmaya gelenler, başta şelale bölgeleri olmak üzere piknik alanlarına çöplerini bırakıp gidiyorlar. Bu kadar sorumsuzluk olmaz? dedi.
Civan, Kapıdağ´da ayrıca özellikle çoban köpeklerinin yavrularının aç ve susuz durumda yaşam savaşı verdiklerine işaret etti. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli