Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Kapıdağ Yarımadası’na ‘Dikkat! Ayı var’ uyarıcı tabelalar dikiliyor

Kapıdağ Yarımadası’na ‘Dikkat! Ayı var’ uyarıcı tabelalar dikiliyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Balıkesir Şubesi tarafından, ayıların yaşadığı Kapıdağ’a korunmaya yönelik ‘Dikkat Ayı Var’ yazılı uyarıcı tabelalar dikildi.

Kapıdağ Yarımadası’nda artık yaban hayatında yeni bir gün başlıyor Mitolojik çağda “Arktonnesos”, yani “Ayı Adası” adını almış Dağ topluluğu “Arktonoros”, yani “Ayı Dağı” günümüzde Kapıdağ olarak bilinmekte. 

Kapıdağ'a, zaman zaman yaban hayatına yönelik değişik ırkların salındığı bilinmekle birlikte kurumsal sorumluluk değişikliğin insan eli ile değil kendisinden oluştuğunu açıklayarak, koruma sorumluluğunu üstlenip, insan yaşamına karşı olumsuz etki yaşanmaması için uyarı görevi bir kez daha uygulandı. 

Mitolojik çağdaki ismi “Ayı Dağı” olmasına karşın yakın tarihe kadar Ayı’nın görülmediği Kapıdağ’da geçtiğimiz 3-4 ay içinde rastlanan ayı izleri ve çevredeki kırsal mahallelerde bulunan arı kovanlarına yönelik saldırılar sonrası teknoloji ürünü foto-kapanla yapılan tespitte ayı kolonisi varlığı T.C Tarım Orman Bakanlığı Balıkesir 2. Bölge İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Balıkesir Şubesi tarafından Kapıdağ’daki Ayı popülâsyonunun varlığına sahip çıkıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Balıkesir Şubesi, ayıların yaşadığı Kapıdağ’a korunmaya yönelik uyarı tabelalarını dikti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Balıkesir Şubesi, Kapıdağ’a gerçekleştirdiği tespitler sonucu ayıların barındığı alanlara astığı uyarı tabelalarını, sosyal medya sayfasında şöyle yorumladı: “Yaban hayatında yeni bir gün başlıyor. Yerel basında çıkan haberler ve arazide yapılan araştırmalar neticesinde, Erdek Kapıdağ Yarımadası’nda varlığı tespit edilen ayı (Ursus arctos)’un muhtemel yaşam alanları olarak belirlenen noktalara vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla uyarı tabelaları yerleştirilmiştir.” 

Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı