Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kapıdağ Platformu tarihi mirasa sahip çıkılmasını istedi

Kapıdağ Platformu tarihi mirasa sahip çıkılmasını istedi

Kapıdağ Arkeoloji Platformu, yalnızlığa terk edilmiş tarihi okul binasının kurtarılması için kolları sıvadı.

Kapıdağ Arkeoloji Platformu, yalnızlığa terk edilmiş tarihi okul binasının kurtarılması için kolları sıvadı.
İlçede tarihi ve görkemli yapılardan biri olan Atatürk İlköğretim Okulu eski binasının kaderine terk edilmiş olması bazı sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi.
Bu örgütlerden biri olan başkanlığını Cevdet Ekinci`nin yürüttüğü Kapıdağ Arkeoloji Platformu, yetkililere seslenip, tarihi binanın neden korunmadığını? ve faydalanılmadığını sordu.
Tarihi ve görkemli bir yapı olarak kaderine terk edilen tarihi Atatürk İlköğretim Okulu binasının, yetkililerin ilgisizliği yüzünden, meçhul kişilerce her geçen gün tahribata uğradığı uyarısında bulunan Başkan Ekinci, konu hakkında yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:
"İlçede, bir çok kamu kurumu değişik bölgelerde uygunsuz binalarda kiracı olarak hizmet vermeyi sürdürmektedir. Örneğin; Tapu Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, İlçe Turizm müdürlüğü vb. gibi. Bu tarihi ve güzel binamız söz konusu kamu kurumlarını bünyesine toplayıp, hem ilçemiz halkına, hem de devletimize önemli hizmet ve maddi katkılar yapabilir. Haklı olarak diyeceksiniz ki; Bu bina bu harap haliyle bu kurumlar tarafından buradan hizmet nasıl verilebilir? Balıkesir`de, konunun yetkilileri ile yaptığımız temaslarda bu tarihi binanın onarımı için yeterli kaynağın mevcut olduğu, talep edilmesi halinde ivedilikle ödenek çıkarılması sözünü aldık. İlçeye döndüğümüz gibi, bu konuyu ilçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız`a makamında anlatmıştım. Yetkililerin, bir an önce harekete geçerek, bu olumsuzluğu olumlu hale dönüştürerek üç yönden (kamu kurumlarını kiradan kurtarmak, tarihi binayı bu kötü durumundan kurtarmak, hizmet verene ve hizmet alana rahatlık ve kolaylık sağlamak) fayda sağlamasını beklediğimiz bu beklentiyi Erdek`imize hizmet açısından halkımız adına dile getiriyoruz"

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli