Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kapıdağ Platformu, İl Özel İdaresine tepkili

Kapıdağ Platformu, İl Özel İdaresine tepkili

Kaderiyle baş başa bırakılan Atatürk İlkokulu eski binasına sahip çıkılması konusu Kültür ve Turizm Bakanlığına aktarılacak.

Kaderiyle baş başa bırakılan Atatürk İlkokulu eski binasına sahip çıkılması konusu Kültür ve Turizm Bakanlığı`na aktarılacak.
Erdek Kapıdağ Arkeoloji Platformu Başkanı Cevdet Ekinci, Balıkesir İl Özel İdaresinin ilimiz dahilindeki kültür miraslarına ilgisiz kaldığını ileri sürdü.
Erdek tarihinde çok önemli bir yeri olarak bilinen Atatürk ilköğretim Okulu eski binasının yıkılmaya yüz tutmasını içine sindiremedikleri gözlenen Erdek Kapıdağ Arkeoloji Platformu Başkanı Cevdet Ekinci ve yönetim kurulu üyelerinin, okulun daha fazla yıpranmaması için Balıkesir İl Özel İdaresi nezdinde yaptıkları girişimin olumsuz sonuçlandığı öğrenildi.
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Ekinci şu görüşleri dile getirdi: "Atatürk İlköğretim Okulu, Erdek İlçesinde 1879 yılına Rumlar tarafından inşa edilip, daha sonra balıkçılık okulu olarak kullanılmış, 1915-1918 yılları arasında hastaneye dönüştürülmüştür. Çanakkale Savaşı`nda yaralı askerlerimiz burada tedavi görüp, şehit olanları da bugün halen Erdek girişindeki şehitlikte yatmaktadır.1923 yılından itibaren karma okul olarak eğitime açılmıştır. 1930`lu yıllarda Merkez İlkokulu adını alan okulumuz, 1962 yılından sonra Atatürk İlkokulu adını almıştır. Bugüne kadar 5266 mezun veren okul, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`na kayıtlıdır. Günümüze kadar bizlere hizmet vermiş ve bizlerin de gelecek kuşaklara bu değerli kültür hazinesini miras bırakmak istediğimiz okula, bir görev bilinciyle sahip çıkılması ve onarılarak yeniden hizmete alınmasını beklemekteyiz. Bu konuda yaptığımız çalışmalar sonucunda binanın onarımı için gerekli olan 300.000 TL. ilgili kaynaklardan temin edilememiştir. Bu sorumluluğu üstlenmesi gereken İl Özel İdaresi maalesef ilgisiz kalmaktadır. Konuyu, bir sonuca ulaştırabilmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı`na taşımayı görev addetmekteyiz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını ve tesis ettiğimiz platform çalışmalarımızda yanımızda olmasını beklemekteyiz." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı