Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kapıdağ mor soğanı raflarda

Kapıdağ mor soğanı raflarda

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı: ?Öncelikli amacımız, Kapıdağ mor soğanını ülkeye tanıtmak?

Ülkemizde yalnız Kapıdağ´da yetişen ve ?balık soğanı? olarak da bilinen ?mor soğan?ın satışını ?Metro Marketler Zinciri? gerçekleştirecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Ticaret Odası Başkanı F. Özlem Sarı, yaptıkları girişimler sonucunda mor soğanın, 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü sabahından başlayarak Metro Marketler Zinciri?ne bağlı 35 mağazada, kilosu 1990 kuruştan satışa çıkacağını belirtirken, şunları söyledi:
?Ticaret Odası´nın önderliğinde kurulan ve dokuz kişilik yönetim kurulu tarafından yürütülen ?Bereketli Eller´ kooperatifinin, Metro Marketler Zinciri ile yaptığı anlaşma sonucunda, Ballıpınar başta olmak üzere Şahinburgaz, Turan ve Doğan mahallelerindeki 72 aileden toplam 15 ton soğan alınıp, 3´er kiloluk özel örülmüş şekilde Metro Marketler Zinciri´ne teslim edilerek raflarda yer aldı. Fiyatı 1990 kuruş gibi düşük tuttuk.

Çünkü vatandaşlarımızın öncelikle Kapıdağ mor soğanının damak tadına ulaşmalarını hedefliyoruz ve şimdilik amacımız, üreticinin sürümden kazanmasıdır. Daha sonra yeni bir fiyat politikasına geçilebilir. Mor soğanımız, ayrıca Metro Marketler Zinciri´nin, 3-22 Ağustos 2017 tarihleri arasını kapsayan ürün satış kataloğuna da resimli olarak girdi.?
Sarı, ?Bereketli Eller? kooperatifine sadece kadınların üye olduğunu vurgularken, ?Bu kooperatif, tüm kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürünlerini değerlendirmek amacıyla kuruldu? diye konuştu.
BAŞKAN SARI´DAN DEĞERLENDİRME
Mor soğanın, Metro Marketler Zinciri bünyesinde satılmaya başlayacak olması konusu hakkında düşüncelerini açıklayan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Böylece bu soğan, artık aracısız şekilde tüketiciyle buluşacaktır. Bu soğanın, kısa bir süre sonra ?coğrafi işaret´ de almasının ardından değerinin daha da artacağına inanıyorum. Bu konudaki çabaları nedeniyle Erdek Ticaret Odası´nı ve ?Bereketli Eller Kooperatifi´ni kutluyorum? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kapıdağ soğanı raflarda
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli