Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kapalıspor inşaatı hızla devam ediyor

Kapalıspor inşaatı hızla devam ediyor

Kasım 2011 tarihinde yapımına başlanan 500 seyirci kapasiteli Erdek Kapalı Spor Salonu inşaatında çalışmalar hızla sürüyor.

Kasım 2011 tarihinde yapımına başlanan 500 seyirci kapasiteli Erdek Kapalı Spor Salonu inşaatında çalışmalar hızla sürüyor.
Bu hafta sonuna kadar üst tavan betonun atılmasıyla kaba inşaatının tamamlanmış olacağını ifade eden şirket görevlileri, inşaatın bundan sonra dahili işlerinin yapılmasına geçileceğini söyleyip, çok büyük bir engel çıkmadığı takdirde inşaatın Eylül 2012 tarihinde bitirilip hizmete sokulacağını anlattı.
Erdek Çuğra Bölgesinde Sahil Mahallesi sınırları içinde yapımı devam eden Erdek Kapalıspor Salonu inşaatına en çok okulların spor bölümü öğretmenleri ile öğrenciler seviniyor.
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan
2052 M2 kapalı alana sahip 500 seyirci kapasiteli özelliğe sahip kapalıspor salonu yapım işini üstlenen Yağmur Mimarlık Mühendislik Proje Turizm İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Gençlik ve Spor Bakanlığı`nca ilçeler için hazırlanan tip projeye uygun olarak yapıyor. 
Yapımı hızla devam eden Erdek Kapalıspor Salonu inşaatı hakkında konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`nde yapım ihalesi 20 Ekim 2011 günü gerçekleşen Erdek Kapalıspor yapımını üstlenen Yağmur Mimarlık Mühendislik Proje Turizm İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi`nin işin yapımını 2 milyon 150 bin 610 lira 53 kuruşa üstlendiğini, bir aksilik olmazsa inşaatın şirket yetkililerin dediği gibi 5 ay sonra bitirilip, ilgili bakanlığa teslim edilmesinin beklendiğini dile getirdi.
İlçeye kapalı spor salonu kazandırılmasının beraberinde, Erdek`e birçok spor dalında başarılar getireceğini ileri süren Aysan, başta bölge milletvekilleri olmak üzere Ankara`daki siyasilerle kurduğu yakın ilişkilerin ilçeye hizmet akışını hızlandırdığına dikkat çekti.
Spor bölümü öğretmenleri sabırsızlıkla bekliyor
2012/2013 eğitim-öğretim yılında açılması kesinleşen Erdek Kapalıspor Salonu`nun gelecek eğitim yılında hizmete girecek olmasına en çok okulların spor bölümü öğretmenleri seviniyor.
İnşaatı hızla devam eden kapalıspor salonu hakkında görüş bildiren, ilçemiz okullarındaki spor bölümü öğretmenleri, "Öğrencilerin spor derslerinde havaların soğuk olması nedeniyle yeteri kadar sportif çalışmalar yapamıyorduk. Kışın ağır şartlarında okullar olarak spor yapma imkanlarımız çok sınırlı kalıyordu. Başta ferdi spor dalları olmak üzere voleybol ve basketbol gibi gençlerimizin çok sevdiği spor dalların kapalı spor salonlarında yapılması hem çok kolay hem de çok yaygın olması nedeniyle gençlerimize sporu sevdirmenin daha kolay olacağını düşünüyoruz. Bir de böylesi büyük salonların okullarımızın diğer sosyal kültürel faaliyetlerinde de kullanılacak olması büyük bir avantajdır. Daha çok öğrencimizle daha çok izlenebilir etkinlikleri yapmak burada mümkün olacaktır" şeklinde konuşup, ilçeye böyle muhteşem bir tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etmeyi de ihmal etmediler. Erhan göçmen

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli