Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kapalı mekan da sigara içiren yanacak

Kapalı mekan da sigara içiren yanacak

Sağlık Bakanı Akdağ, sigaraya karşı savaşta cezaların artırılması ve ruhsatların iptali için yasal düzenlemeyi hazırladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, sigaraya karşı savaşta cezaların artırılması ve ruhsatların iptali için yasal düzenlemeyi hazırladıklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kapalı mekanlar da sigara yasağına uymayan işletmelerin ruhsatını iptal edeceklerini açıkladı. Sigara endüstrisinin büyükşehirlerde ünlü işletmelerin cezalarını ödediğini ve tek başına cezaların caydırıcı olmadığını tespit ettiklerini belirten Bakan Akdağ, "Cezaların artırılması, ruhsat askıya alınması ve iptaline ilişkin yasal düzenlemeyi hazırladık. 
Yakında TBMM`de görüşülecek" dedi. Bakan Akdağ, Avustralya`nın başlattığı Kara Paket uygulamasının da üzerinde çalışmaya başladıklarını bildirdi. Sigara endüstrisine ve kapalı mekan da sigara içimine izin veren işletmelere ağır cezalar getiren yeni düzenlemeleri açıkladı.
Ruhsatlar askıya
Tütün lobisinin kapalı mekanlara uygulanan cezaları ödemesinden kaynaklı cezaların caydırıcılığının azaldığını tespit ettiklerini belirten Akdağ, "Yeni bir yasal düzenleme hazırlayarak Meclise gönderdik. Cezaları artıracağız. Tekrarlayan vakalarda ruhsatları belli bir süre askıya alacağız" dedi. 
Bakan Akdağ, devamında şöyle konuştu: "Şu anda kapalı mekanlar da ihlal oranının % 5`i geçmediğini ancak ihlali işleyen işletmelerin sürekli tekrarlarını tespit ettik. Cezaların uygulanma biçiminden dolayı İçişleri Bakanlığını ve valilikleri uyardık. Cezalar esneklik içinde uygulanması gerekiyor. Bir küçük kahvehane işletmesiyle büyük bir düğün salonuna aynı ceza verilemez. O nedenle cezalar 1-10 bin TL arasında değişiyor. "


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı