Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Kanserde farkındalık paneline ilgi yoğundu

Kanserde farkındalık paneline ilgi yoğundu

1-7 Nisan tarihleri arasındaki Kanser Haftası etkilikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Ketem Birimi doktorlarından Dr.Meltem Gökçe ve Dr. Melehat Ertuğrul tarafından, Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Ağız ve D

1-7 Nisan tarihleri arasındaki Kanser Haftası etkilikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Ketem Birimi doktorlarından Dr.Meltem Gökçe ve Dr. Melehat Ertuğrul tarafından, Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanlarına kanserde farkındalık eğitimi verildi.
Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Bazı toplumlarda kanserin açıkça konuşulması zor bir konu olsa da, hastalığı konuşmak bireye, topluma ve kanser politikalarına kazanımlar getirebilir. Pek çok insan için kanser, hayatı değiştiren bir olaydır. Genellikle şok, korku, kızgınlık, üzüntü, yalnızlık ve endişe doğurur. Kanser tanısı konulan kişinin, aile bireyleri, arkadaşları ve iş arkadaşları ile hastalığını konuşması, pek çok insan için hala zor olsa da, belirtilen duygularla baş edilmesine yardımcı olabilir” açıklaması yapıldı.
Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kamu sorumluluğu adına 15 Nisan 2014 tarihinde saat 17.00-19.00 saatleri arasında düzenlenen Kanserde Farkındalık Paneli, Balıkesir Vali Yardımcısı, İl Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, Halk Sağlığı Müdür Vekili, İl Yöneticileri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.
Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Hasan Hocaoğlu'nun kanserin önemi, yaygınlığı ve yapılan çalışmalardan bahsettiği konuşmasının ardından konu ile ilgili sunumlar yapıldı.
Balıkesir Devlet Hastanesi Onkoloji Biriminde çalışan hekimlerden  Uz.Dr. Sinan Ezirmik Akciğer ve Gırtlak Kanserlerini,Uz.Dr. Nilüfer Avcı Yumurtalık, Rahim ve Meme Kanserlerini, Uz.Dr. Özgür Altmışdörtoğlu ise Prostat, Mesane, Mide ve Bağırsak  Kanserlerini anlattıkları sunum yaptı.
Katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandığı soru-cevap bölümünden sonra panel sona erdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı