Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kanser hastalarına destek için platform kuruluyor

Kanser hastalarına destek için platform kuruluyor

Gazeteci-Yazar Emekli Yüzbaşı Erhan Göçmenin öncülüğünde Erdekte Kapıdağ Onkoloji Platformu adıyla yeni bir oluşum hazırlığına başlandı

Gazeteci-Yazar Emekli Yüzbaşı Erhan Göçmen`in öncülüğünde Erdek`te `Kapıdağ Onkoloji Platformu` adıyla yeni bir oluşum hazırlığına başlandı.
Kansere karşı `Kapıdağ Onkoloji` Platformu kurma girişiminde bulunan Gazeteci-Yazar Erhan Göçmen, kemoterapi ünitesinin Erdek veya Bandırma`da kurulabilmesi için Kapıdağ Onkoloji Platformu adıyla yeni bir sivil toplum örgütünü ilçeye kazandırmak istediklerini açıkladı.
Erdek ve çevresindeki tüm kanserli hastalar ve kanserli hasta yakınlarının 120 kilometre mesafeye gitmekten kurtarabilmek için böyle bir platformu kurmaya karar verdiklerini ifade eden Göçmen, ilk toplantıyı Yeni Erdek Gazete-Matbaasında, platformda birlikte görev yapacak Cevdet Ekinci ve Necati Çoşkun ile birlikte gerçekleştirdi. 
Göçmen, Güney Marmara Bölgesinde bir hastane bünyesine kurulacak olan  kemoterapi ünitesinin şehir dışına sevk edilen kanserli hastalar için ne kadar önemli ve ihtiyacı duyulan bir hizmet olduğunun önemine değinen açıklamalarda bulundu.
Amaçlarını, Güney Marmara`da bir onkoloji hastanesinin hayata geçirtilmesi olarak işaret eden Göçmen, gerekçesini ise şöyle özetledi: "Teşhis ve tedavide çabukluk, doktorlara ulaşım kolaylığı, zaman kayıplarının azaltılması ile hastalar adına maddi külfetlerin en aza indirilmesi gibi düşüncelerimiz var. Doktorlarımız bu işin mutlaka Bandırma Devlet Hastanesinin yakınında olmasından yanalar" dedi.                         
Platform yönetimi olarak kendilerinin farklı seçenekleri olduğunu kaydeden Göçmen, Erdek PTT Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin hastaneye çevrilmesi gibi taleplerinin olacağını bildirdi.
Erdek`e böyle bir hastanenin kazandırılmasının zorluğuna dikkat çeken Göçmen, "İlçeye böyle bir hastanenin kazandırılması elbette ki çok zor bir iş, ama neresi olursa olsun Bandırma civarında da olsa bölge olarak bizler ihtiyacın büyük olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde İlçemiz kaymakamının da katılacağı bir toplantı tertiplemek niyetindeyiz. Bu iş için daha henüz kadroyu oluşturamadık. Bir kaç güne ihtiyacımız var. Yeni öğrendiğimize göre Sağlık Bakanlığının bölge hastaneleri olarak yeni bir projesinden söz ediliyor. Bunlar genel olarak iller bazında düşünülüyor. Yani bu konuda önümüzde ciddi bir engel çıkabilir. Doktorlarla yaptığım görüşmelerde ülkemizde kanser üzerine çalışabilecek profesörler düzeyinde boşta bulunan uzman sıkıntısı varmış. Yani alın size tesis desekde uzman bulamama ihtimalinden söz edildi. Bunun için biraz daha araştırma ve çalışma yapmamız gerekiyor" diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli