Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kanava´ya ulaşım seferleri isteniyor

Kanava´ya ulaşım seferleri isteniyor

Erdek´te, ?Kanava? bölgesin de yaşayan Aysel Yıldızdağ, belediyenin, bu bölgeye ulaşım için servis koymasını istedi.

Erdek´te, ?Kanava? bölgesin de yaşayan Aysel Yıldızdağ, belediyenin, bu bölgeye ulaşım için servis koymasını istedi. 

Bu isteğini, bölgede oturanlar adına dile getirdiğini belirtirken, ilçenin ?Kızaran Dere?, ?Çuğra? ve ?100 Evler? bölgelerine sefer yapan araçlar olduğuna dikkati çeken Yıldızdağ, şunları söyledi:
?Konuyla ilgili olarak belediyeye gidip istekte bulundum. Beni, ?Beyaz Masa´ya yönlendirdiler. Bu konuda, Kanava´da yaşayan çok kişinin isteği olduğunu belirterek, toplu dilekçe getirebileceğimi söyledim. Ancak toplu dilekçeyle değil, tek tek başvuru yapmamız gerektiğini söylediler. Bunun üzerine de dilekçemi bıraktım. 1939 yılında, Erdek´te doğdum. Kanava´da yaşayan benim gibi çok yaşlı kişi var. Bizler, aracımız olmadığından, kent merkezine inmek istediğimizde, bizi götürmeleri için otomobili bulunan tanıdıklarımızın gözlerinin içine bakıyoruz. Ekonomik durumumuz da, sık sık özel taksi tutmaya elverişli değil.?
Kanava´da yalnızca zenginlerin oturduğu söylentilerinin de doğru olmadığının altını çizen Yıldızdağ, şöyle konuştu:
?Kanava´da, çok sayıda orta halli ve geçimini zor sağlayan vatandaşlar da oturuyor. Belediyeler, bu vatandaşları da düşünmek zorunda. Buraya sefer ve servis yapmaları için taksicilere bile giderek görüştüm. Onlar da, ulaşım işinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğunda bulunduğunu belirterek, ilgi göstermediler. Ancak bu sorumluluğun kimde olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Ben, hangi belediye olursa olsun, sorunumun çözülmesini istiyor ve bekliyorum. Belediyeler, vatandaşların daha rahat yaşamaları için çalışmalar yapması gereken kuruluşlar değil midir??
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli