Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Kanava Deresinde çalışmalara devam

Kanava Deresinde çalışmalara devam

İlçemiz Turgut Özal Bulvarında bulunan Kanava Deresinin, bulvara bakan bölümünde, birinci bölümü tamamlanan ıslah çalışmalarında ikincisinin başlayacağını söyleyen Erdek Belediye Başkanı Aysan, çalışınca üstesinden gelinemeyecek hiç bir şeyin...

İlçemiz Turgut Özal Bulvarında bulunan Kanava Deresi`nin, bulvara bakan bölümünde, birinci bölümü tamamlanan ıslah çalışmalarında ikincisinin başlayacağını söyleyen Erdek Belediye Başkanı Aysan, çalışınca üstesinden gelinemeyecek hiç bir şeyin olamayacağının altını çizdi.
Erdek Kanava Deresi ıslahı projesinde  dere kenarının üst yapı ve peyzaj çalışmaları başladı.
Daha önceleri Kemal Balıkesir Caddesi ile deniz arasında köprü işleri bitmiş, son aşamada ise Kanava Deresi`nin Atatürk İlköğretim Okulu`na gidişi sağlayan köprü ile İtfaiye Meydanı arasındaki toprak moloz döşeme çalışmaları sona eren projede yapılacak üst yapı peyzaj çalışmaları ile proje sonlandırılmış olacak.
Yapılan Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Islah projesinde şu anda derenin Turgut Özal Bulvarına bakan bölümüne toprak molozla dolgu yapıldı. Yakın bir zamanda üst proje işleri yani peyzaj çalışmalarına geçilecek. Getirilen üst yapı malzemeleri ile Kanava Deresi`nin etrafı yemyeşil yürüme parkuru ve oturma alanları ile ilçemize görsellik açısından zenginlik katacaktır.
Başkan Aysan ayrıca yaptığı konuşmada, daha ilk günden, `Bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak` dedik. Bugün gönül rahatlığıyla `artık hiçbir şey eskisi gibi değil` diyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin diğer mahallelerine olduğu gibi Kanava Deresi`ne paralel Turgut Özal Bulvarına da özel önlem gösteriyoruz. Halkımızın daha rahat edebilmesi için, orada gerçekleştirilen yol çalışmaları, kaldırım genişletme çalışmaları, elektrik direklerine reklam çubukları konulması, mini çöp kovaları montajı ile hepsinden önemlisi vatandaşlarımızın araçlarının yol üzerinde kalmaması için araçlar için otopark alanı oluşturulması yapıldı. Kanava Deresi Islah Çalışmalarında 2. etaba geçiliyor. Son etap peyzaj çalışmalarıyla, yürüyüş yolları, spor aletleri, bankların olduğu Erdek`imize yakışan bir şekilde sizlerin hizmetine sunarak bu bölgedeki çalışmalarımızı sonlandıracağız" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı