Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kanalizasyon atıkları Kurbağalıdere´ye boşaltılıyor

Kanalizasyon atıkları Kurbağalıdere´ye boşaltılıyor

Balıkesir Büyükşehir Beledi yesi´ne bağlı BASKİ´nin, geçtiğimiz pazar günü, Erdek´in en nezih bölgelerinden Kanava´ daki (Kurbağalıdere) mevkiine kanalizasyon atıklarını boşaltması büyük tepki yarattı.

Balıkesir Büyükşehir Beledi yesi´ne bağlı BASKİ´nin, geçtiğimiz pazar günü, Erdek´in en nezih bölgelerinden Kanava´ daki  (Kurbağalıdere) mevkiine kanalizasyon atıklarını boşaltması büyük tepki yarattı. Kanava´da evi olan mimar-yazar Ahmet Eraydın, tanık olduğu olayı sosyal medyada şöyle paylaştı: ?Kurbağalıdere Arıtma Tesisi, BASKİ (Balıkesir Büyükşehir Belediyesi) işletmesinden, dereye kanalizasyon akıtılıyor. Fotoğraf çekmek için gittiğimizde akıntıyı kestiler. Derenin içi kanalizasyon atığıyla dolu. Hemen 25 metre ilerisinden insanlar, denize giriyor.?

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Eraydın, şunları söyledi:
?Pazar günü, akşamüzeri sıralarında, BASKİ tarafından bu dereye, betonun altından uzatılan borularla kanalizasyon atıklarının boşaltıldığını gördük. Olayı fotoğraflamak için gittiğimizde, atık vermeyi kestiler. Ancak derenin rengi bile değişmişti. Bu arada, oralarda dolaşan ve BASKİ görevlisi olduğu söylenen bir kişi, yanıma gelerek, ?Sen, dedektif misin? Buralarda çok dolaşıyorsun. Senin için iyi olmaz´ diye beni tehdit etti. Dereye, kanalizasyon verildiğini, önce Erdek Belediyesi´ne telefon açarak, Zabıta Müdürlüğü´ndeki görevliye bildirdim. ?BASKİ´nin uygulamasına biz, bir şey yapamayız´ yanıtını alınca, ?Burada, insan sağlığı ile ilgili bir konu var. Nasıl, siz bir şey yapamazsınız?´ dedim. Geleceklerini söylediler, gelmediler. Ertesi gün, yine belediyeyi arayarak, karşıma çıkan görevliye durumu anlattım. Ondan da, ?Konu BASKİ´yi ilgilendiriyor´ yanıtını aldım. Demek ki insan sağlığı, kimsenin umurunda değil!?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli