Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kan değişikliği işe yaradı. Erdekspor: 1 Yenisanayispor: 0

Kan değişikliği işe yaradı. Erdekspor: 1   Yenisanayispor: 0

Erdekspor kendi saha ve seyircisi önünde Balıkesir Yenisanayisporu tek golle geçerek 3 puanı kaptı.

Erdekspor kendi saha ve seyircisi önünde Balıkesir Yenisanayispor`u tek golle geçerek 3 puanı kaptı.
Erdekspor: Ahmet, Uğur, Semih, Murat, Emrah, Engin, İsmail (İsmet), Mehmet, Serkan (B.Uğur), Emre (Çağatay) ve Gökhan.
Gol: Dk.14 İsmail
Balk. Yenisanayispor: Oktay, İsmail, Deniz, Emrah, Abdullah, Yusuf (Berat) Salih, Orhun, Kayhan, Recep ( Aslan),( Nuri), ve Burçin.
Balıkesir Süper Amatör Futbol liginde kendi saha ve seyirci önünde Balıkesir Yenisanyispor`u ağırlayan Erdekspor çok önemli 3 puan aldı.
Geçtiğimiz hafta gerek Erdekspor`un gerekse Edremit Belediyespor`un puan kayıpları sonucu yine şampiyonluk potasına giren Altınoluk Belediyespor ile tekrar üç bilinmeyenli denkleme dönüşen Süper Amatör Liginde heyecan giderek artıyor.
Pazar günü Erdek 18 Eylül Stadında oynanan maçta, lider Erdekspor ile ligin alt sıralarında yer alan Balıkesir Yenisanayispor arasındaki maçta takımımız zorda olsa üç puanı attığı tek golle kazandı.
Erdekspor, Sertaç ve Metin gibi iki önemli oyuncusundan yoksun olarak çıktığı maçta çok kötü bir futbol sergiledi.
Ali Denizkuşu, Emrah Aztekin ve Ahmet Güvenli hakem üçlüsünün yönettiği maçta, hakemlerin sertliğe prim tanıyan bir yönetim göstermesi dikkat çekti.
Maçın son dakikalarında Yenisanayispor`un ataklarından birini penaltı diğerini diğeri faul olduğunu ileri süren Yenisanayispor kenar yönetiminin bitmek bilmeyen itirazlarına tanık olduk.
Erdekspor`un ikinci yarıda Emre`nin durup arkadan gelen Gökhan`ın alıp gittiği topun ofsayt gerekçesi ile kesilmesi de bu kez Erdekspor kenar yönetiminin itiraz etmesine neden oldu.
Maça Erdekspor başladı. İlk tehlikeli atak Erdekspor`dan geldi. Uğur kaleciyi de geçti topun filelerle buluşması beklenirken top son anda defans oyuncusu tarafından çıkartıldı. 
Maçın ilk ve tek golü 14. dakika da geldi. Bu dakikada Emre`nin kullandığı topu kale sahası içinde kafayla ağlara gönderen İsmail takımı Erdekspor`u 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra oyunda bir orta alan mücadelesi izledik. Daha çok İsmail ile Erdekspor sağ kanadını kullanırken Yenisanayispor ise sağ tarafından akınlarını geliştirmek düşüncendeydi. Fauller ve itiş kakışlar arasında ilk yarıyı Erdekspor 1-0 önde kapayan takım oldu.
İkinci yarıda skoru değiştirmek adına biraz daha öne çıkan konuk takım Yenisanayispor bunda da etkili oldu ancak zaman zaman sağdan İsmail ile gelen akınları da durdurmakta oldukça zorlandı. Maçın son 15 dakikasında Erdekspor geriye yaslanarak skoru korumak istedi. Maçın son 5 dakikası ise tamamen konuk takımın baskısı altında geçti. İtiraz edilen biri penaltı olmak üzere iki önemli pozisyonda bu dakikalar içindeydi. Hakemin 90+3 de çaldığı düdükle maç 1-0 Erdekspor lehine kapanırken Erdekspor şampiyonluk yolunda çok önemli üç puanı almış oldu.
Maçın yorumu:
Maçın geneline baktığımızda konuk takım aslında maçta çok rahat göründü. Kaptan Abdullah tecrübesi ile kontrol etmeye çalıştığı defansın da başarılı oldu diyebiliriz. Yalnız Salih takımını ayakta tutan oyuncuydu. Bu arada unutmadan ifade delim her duran top Yenisanayispor kalesi için ciddi tehlikeler oluşturduğunu söyleyebiliriz.
Erdekspor`a gelince, aslında lider bir takım olarak kendi sahasında ve de güçlü bir taraftar kitlesi önünde oynayan Erdekspor`dan çok şey beklendiğimizi ifade etmek isterim ama olmadı. İsmail gerçekten bugün çok iyi futbol sergiledi. Erdekspor`un maçlarda oyun kurmakta zorlandığını devamlı söylüyoruz zaten. Bu maçta da böyle oldu. Bunda topu yere indirerek oyunu geriden başlatmak yerine defansdan tek topları uzun vurmak düşüncesi ile orta alanın görevsiz kaldığını da söyleyebiliriz. Son 15 dakikadaki paniklemeyi anlamak zor oldu. Zaman zaman Gökhan ve Mehmet oyunda parlayan oyuncular oldular. Bakınız tekrar ediyorum, Emre ve Engin ortaya yakın oynamalı ve duvar pasları da dahil olmak üzere pas alışverişlerine mutlaka katılmalılar. Sonuçta ligin sonu yaklaşırken üç puanlar önemlidir. Yenisanayspor önünde alınan tek gollü galibiyette başarıdır. Önümüzdeki haftalara bakacağız diyorum.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli