Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KAMU-SEN´den çadır tiyatrosu benzetmesi!

KAMU-SEN´den  çadır tiyatrosu benzetmesi!

KAMU-SEN Balıkesir Şubesi Başkanı Yılmaz Kuran tarafından yapılan açıklamada, toplu sözleşme görüşmelerinin çadır tiyatrosuna dönüştüğü öne sürüldü.

KAMU-SEN Balıkesir Şubesi Başkanı Yılmaz Kuran tarafından yapılan açıklamada, toplu sözleşme görüşmelerinin çadır tiyatrosuna dönüştüğü öne sürüldü.
2010 yılından beri ise sarı sendika, hükümet işbirliği ile toplu pazarlık masasının ciddiyetine gölge düşürüldüğünü kaydeden Kuran, ?Memur ve emeklilerimizin umutlarıyla oynanarak, rakamlar çarpıtılarak, çeşitli şovlar vasıtasıyla toplu pazarlıklar, şahsi menfaat sağlama aracı haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bu yıl da aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşımızı yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri yetkili konfederasyon ve hükümet eliyle yine çadır tiyatrosuna dönüştürülmüştür. Bugüne kadar hiç görülmemiş bir şekilde hükümetin teklifini basının karşısında açıklayacağını söylemesi, televizyonlar karşısında merakla bekleyen emekli ve memurlarımızı ümide sevk etmiş, geçmiş yıl kayıplarını da dikkate alarak Hükümetin %10+10 gibi bir teklifle masaya gelebileceği izlenimi oluşmuştur. Ancak, Bakanın açıklamalarıyla memur ve emeklilerimizin umudu suya düşmüş, hayalleri yıkılmış, beklentileri boşa çıkmıştır. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik´in teklifini sunması üzerine ayağa kalkan yetkilendirilmiş konfederasyon başkanı, güya masayı terk edermiş gibi yaparak, milyonların gözü önünde bir kez daha ?Hak nasıl alınamaz? dersi vermiştir. Bizler gibi televizyonları başında umutla bekleyen milyonlar da Ali Yalçın ile birlikte Memur-Sen heyetinin ceketlerini düğmeleyerek ayakta beklemesine ve ayakta konuşmasına bir anlam verememiştir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli