Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kamu Hastaneleri Birliği´nden BİK´e ziyaret İlanlar en az bir ilçede yayınlanacak

Kamu Hastaneleri Birliği´nden BİK´e ziyaret İlanlar en az bir ilçede yayınlanacak

Kamu Hastaneleri ihale ilanları en az bir ilçede yayınlanacak.

Kamu Hastaneleri ihale ilanları en az bir ilçede yayınlanacak.
Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, Mali Hizmetler Başkanı Murat İslam ile birlikte Basın İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Müdürü Tahsin Şahin´i ziyaret etti. Ziyarette Kamu Hastaneleri Birliği´ne ait ihale ilanlarının yayınlanmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
İlanlar en az bir ilçede yayınlatılacak
Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, Mali Hizmetler Başkanı Murat İslam ile birlikte Basın İlan Kurumu´na yaptığı ziyarette ilanların 2 yerine 3 gazeteye verilerek ilçelerde de yayınlanmasına destek olacaklarını, bunu zamanla geliştirebileceklerini söyledi.
Müdür Şahin de, kurumlar ve gazeteler arasında köprü görevi gördüklerini belirterek, ?Kurumuzun, gazetelerin ve cemiyetimizin bu konuda girişimleri olmuştu. Konuya gösterdiğiniz duyarlılık ve atmış olduğunuz bu adım hem sizin hem de gazeteler için bir kazanç olacaktır? dedi.
Bilindiği üzere Türkiye Kamu Hastaneleri Birlikleri tarafından küçük alımların toplulaştırılması sonucunda ihalelerin eşik değerlerin üzerine çıktığı ve yerel gazetede ihale ilanı yapılması zorunluluğunun fiilen ortadan kalkması ile birlikte yerel gazetelerin ilan gelirlerinde bir kayıp yaşanmıştı.
İlanlar en az bir ilçeye verilecek
Genel Sekreter Hocaoğlu, Mali Hizmetler Başkanı Murat İslam ile birlikte BİK´e gerçekleştirdiği ziyarette, ?İlgili tebliğ ile ilanların yayınlanması zorunlu hale getirilmemesine rağmen gazetelere destek vermek için 2 yerine 3 gazeteye vererek ilanların en az bir ilçede yayınlanmasına katkı sağlayacağız. Süreç içerisinde de bunu geliştirebiliriz. Özellikle ilçe gazetelerinden ilanların yayın gününde yayınlanmasını, haftalık olarak çıkan yerlerde bu konuya dikkat edilmesini istiyoruz.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli