Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kamu Çalışanlarına İSG Tanıtıldı

Kamu Çalışanlarına İSG Tanıtıldı

Erdek Kaymakamlığı, düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği(İSG) semineri ile ilçede kamuda görevli personeli bilgilendirdi.

Erdek Kaymakamlığı, düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği(İSG) semineri ile ilçede kamuda görevli personeli bilgilendirdi.
01.07.2016 tarihinden itibaren kamu kurumlarında da iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulmasının zorunluluğu nedeniyle, Erdek Kaymakamlığı tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği semineriyle kamu çalışanlarına 6331 sayılı yasa hakkında bilgi verildi.
Erdek Öğretmen Evi salonunda düzenlenen tanıtım seminerinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Murat Şahin ve Ersin Sarıbaş, kamuda görevli personele kanunun kapsamını anlatırken, 6331 sayılı yasa hakkında bilgilendirdi.
Düzenlenen seminerde, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Murat Şahin, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu´nun getirdiği en önemli yeniliklerden birinin ?işçi? tabirinin yerini ?çalışan? kavramının alması olduğunu vurgulayarak böylelikle, daha önce kapsam içinde bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hizmetlerden yararlanmasının sağlanacağına, tüm çalışanların aynı şemsiye altında toplanacağına ve var olan ikili yapının ortadan kalkacağına dikkat çekti. Kanun kapsamında 01.07.2016 tarihinde, kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulmasına yönelik hükmün de yürürlüğe gireceğine dikkat çekilen seminerde, işverenin yükümlülükleri, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin görevleri, teftişin nasıl gerçekleştirileceği gibi pek çok konu hakkında sunum yapıldı. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ersin Sarıbaş ise yaptığı sunumda, risk değerlendirmesinin yapılması, acil durum eylem planının hazırlanması ve çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmesi gibi birtakım yükümlülüklerin kamu kurumları için de yürürlüğe gireceğini belirtirken, artık kamu kurumlarında da kuralcı yaklaşımın yerine risk değerlendirmesine dayalı önleyici yaklaşımın esas alınacağını, çalışanın iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimi ve bilgilendirilmesi, ferdi koruma yerine toplu koruma önlemlerine öncelik verilmesi, çalışanların görüşlerinin alınması ve karar alma sürecine katılımlarının sağlanması gibi ilkelerle önleyici yaklaşımın sağlanacağı ifade etti.
Düzenlenen seminere Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Kocatürk, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Düker, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren, İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Ekiz, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, okul müdürleri, daire amirleri ve öğretmenler ile kamuda görevli çok sayıda personel katıldı.
Haber: Taygun ERTAN



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu