Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kampanyaya katılanları sürprizler bekliyor

Kampanyaya katılanları sürprizler bekliyor

Erdekte düzenlenen Anne-Kız Okulda kampanyasına katılanları sürpriz hediyeler bekliyor.

Balıkesir`de devam eden "Anne-kız Okulda" kampanyasında, Erdek`in il genelinde 9. sırada olduğu öğrenildi.
Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir, ülke genelinde 2008 yılından bu yana devam eden "Anne-Kız Okulda" kampanyasının ilgi göstermesi için bu yıl değişik çalışmaların düşünüldüğünü söyledi.
Özdemir, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, okuma-yazma oranının arttırılmasına yönelik Türkiye genelinde düzenlenen "Anne-Kız Okulda" kampanyasının Erdek`te başarıyla uygulanmasına rağmen Balıkesir genelinde 9. sırada olmanın kendilerine yetmediğini belirtti.
2010`da 26, 2011`de 236 kişinin kampanyaya katıldığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:
"Erdek`te okuma yazma bilmeyenlerin kampanyaya katılım oranında % 22`lik bir orana kavuştuk. İlçemizde bu oranın daha da artması için çalışmalar yapacağız. Balıkesir sıralamasında merkez ilçe dahil 9. sıradayız, bu yıl dahil gelecek yıllarda daha üst sıralara çıkmalıyız. Şu an ilçede okuma-yazma bilmeyen yaklaşık 700 vatandaşımız bulunuyor. Bu insanlara ulaşmak ve hizmetlerimizi onlara ulaştırmak zorundayız. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yaptığı bir ortamda eğitimin her haneye rahatlıkla ulaşacağına eminiz. Hedefimiz, ilçede okuma-yazma bilmeyenlerin % 50`sinin üzerine çıkabilmektir."
Halen `Anne Kız Okulda` Kampanyasına Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nde, Pazartesi-Çarşamba ve Cuma günleri saat 19:00-21:30 arasında 6 öğrencinin okuma yazma öğrendiğine dikkat çeken Özdemir, "Ne kadar çok okuma-yazma bilmeyen kişiye ulaşırsak, bizlerde kendimizi o kadar başarılı kabul edebiliriz. Devam eden kampanyamızda, kurs sonunda başarı belgesini almaya hak kazanan öğrencilerimizi sürpriz hediyeler bekliyor. Şu an 6 kişiyle devam eden öğrenci sayımızın 100`e yükselmesi bizleri sevindirecektir diye sözlerine ekledi.
Özdemir, ayrıca, Erdek Halk eğitim Merkezi bünyesinde 40 değişik dalda 102 kursun sürdüğünü ve bu kurslara katılan kursiyer sayısını 1700 olarak işaret edip, Haziran ayında kursların tamamının sona ereceğini anlattı.
Erdek Belediyesi`ne folklor ekibi kazandıracağız.
Yaz dönemlerinde sportif, sanatsal ve eğitsel programlar hakkında da konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir, okullarımız tatile girdikten sonra bu kez yaz kurslarına başlıyoruz. Bu yıl ilk defa `Folklor Kursu" açmayı planladık. Bu kursa katılabilmek için yaş grubu şartımız yok. Böyle bir kursu düzenlememizdeki gerekçe, çevre il ve ilçelerin belediyelerinde folklor ekipleri olduğunu gördük, bizde neden Erdek Belediyesi`nin de bir folklor ekibi olmasın dedik. Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan`la yaptığımız görüşme sonrası, kıyafetleri belediyeden, eğitimleri bizim tarafımızdan verilecek folklor kursu düzenlenmesi kararı aldık. İlçemizin tatil yöresi olduğu düşünüldüğünde, yaz aylarında sık sık yapılan animasyon gösterilerinde, festivallerde bize ait folklor ekibimizin gösterilerini yaparak ilçemiz halkının yanı sıra misafirlerimize keyifli anlar yaşatıp, iyi ağırlandırılmalarını konuklarımıza hissettirebilmektir diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false