Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kamil Saka, Guinness Rekorlar kitabına aday

Kamil Saka, Guinness Rekorlar kitabına aday

30 Mart yerel seçimlerinde Edremit Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Kamil Saka'nın, Türkiye'nin en uzun belediye başkanlığı görevini üstlenen başkan olduğu açıklandı.

30 Mart yerel seçimlerinde Edremit Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Kamil Saka'nın, Türkiye'nin en uzun belediye başkanlığı görevini üstlenen başkan olduğu açıklandı.
Kadir Topbaş, Yılmaz Büyükerşen, Aziz Kocaoğlu ve Melih Gökçek'ten daha fazla Türkiye'nin en uzun belediye başkanlığı yapan Kamil Saka, Türkiye rekorunu elinde tutuyor.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın 27 yıldır, aralıksız 7 kez üst üste seçim kazanarak aldığı mazbataları noter tarafından onayladı. Türkiye'nin en uzun süre görevde kalan Başkanı olan Saka'nın rekorunun resmen tescillenmesi için Guinness Rekorlar Kitabına başvurulacağı açıklandı.
Saka, Edremit'ten önce Güre'nin başkanıydı
Edremit'in kaplıcaları ile ünlü Güre Beldesi, 6360 Sayılı Yasa gereği Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla, mahalleye dönüştürüldü. 27 yıllık belediye, 2014'teki yerel seçimlerle birlikte kapandı. Kapanan Güre Beldesi'nde 6 dönemdir belediye başkanlığı görevini aralıksız yürüten evli, bir kız çocuk babası Kamil Saka, 30 Mart'ta partisi CHP'den bu defa Edremit Belediye Başkanlığı için aday oldu ve 64 yıl sonra Edremit`te CHP`li Belediye Başkanı olarak seçimleri kazandı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kapanan Güre Beldesi'nde 1987, 1989, 1994, 1999, 2004, 2009 seçimlerinde 6 kez, 2014 yerel seçimlerinde de Edremit Belediye Başkanlığı olmak üzere toplam aralıksız 7 kez üst üste seçilmeyi başardı. Başkan Saka'nın 7 kez üst üste seçim kazanıp aldığı mazbatalar Edremit 1. Noteri Mustafa Uğurlu tarafından kayıt altına alınarak onaylandı. Noter'in onayladığı mazbatalar ile birlikte Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye temsilciliğine en uzun süre görevde kalan Belediye Başkanı rekoru için başvuruda bulunulacağı açıklandı.
Konuyla ilgili bilgi veren Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yılların ve rekorların önemli olmadığını, asıl önemli olanın yurttaşa sunulan hizmet olduğunun altını çizdi.
Aslında ben bu tür konular ile ilgili değil, hizmetlerimiz ile ilgili açıklamalarda bulunmayı tercih ederim diyerek konuşmasını sürdüren Saka, Ülkemizde 7 dönemdir görevde olan bir belediye Başkanı görülmedi. Basın bürosunda ki arkadaşlarımız gerekli araştırma ve çalışmaları sürdürüyor” dedi.
Başkan Saka, 6 Haziran 1987`de yapılan ara seçim ile Güre Belediye Başkanlığına seçildim. Sonra da her 5 yılda bir yapılan seçimlerden son yerel seçimlere kadar Güre Belediye Başkanı, bu seçimlerde de bildiğiniz gibi Edremit Belediye Başkanı seçildim. 7 dönemdir toplam 27 yıldır hiç kaybetmeden halkımızın teveccühü ile belediye başkanlığı seçimini kazanarak görevime halen devam ediyorum. Asıl mesleğim inşaat mühendisi ancak, Belediye Başkanlığından emekli oldum.” dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli