Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Kalpakçı, kırsal kalkınma desteklerinin süreceğini açıkladı

Kalpakçı, kırsal kalkınma desteklerinin süreceğini açıkladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sadettin Kalpakçı, Büyükşehir tarafından kırsala yapılan desteklerin süreceğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sadettin Kalpakçı, Büyükşehir tarafından kırsala yapılan desteklerin süreceğini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı´nın çalışmalarını öven Kalpakçı, şu bilgileri aktardı:
?Büyükşehir her zaman çiftçimizin yanındadır. Kaliteli tohumluk projesi kapsamında tohum temizleme selektör makinesi desteği sağladık. Sağlıklı süt projesi kapsamında süt soğutma tank desteği, jeneratör desteği verdik. Köylümüze buzağı ve aşı desteği, mobil yem analiz cihaz, sulama borusu, bağcılık tesisi, ceviz soyma ve ayıklama makine, tıbbi aromatik bitki, kırsal alan veri tabanı projesi, Balıkesir Merkez Hal Kompleksi projesi, çiftçi eğitim ve üretim merkezi projesi, küçük kapasiteli mezbaha hizmeti, zeytin sineği ile mücadele, elma üretim çalışmaları, yöresel lezzetler çalışması, yapay göletlerin balıklandırılması, taş toplama makinası projesi gibi desteklerimiz oldu.? dedi.
Manyas İlçesinde ise ihtiyaç olan mahallelere selektör makinası, süt soğutma tankı, polen tuzakları, tıbbi ve aromatik bitki destekleri, taş toplama makinası olmak üzere toplam 115.000 liralık desteklemede bulunduğunu kaydeden Kalpakçı, bundan sonrada bölgemizin ve üreticilerimizin istekleri doğrultusunda kırsala desteklerin süreceğini açıkladı. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli