Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kalfa ve ustalara yeni bir şans

Kalfa ve ustalara yeni bir şans

Sınavla kalfalık ve ustalık belgesi alma hakkına sahip olduğu halde zamanında başvuru yapamayanların müracaatları 11 Mart 2011 tarihine kadar Bandırma Meslekî Merkezi Müdürlüğüne yapılacak.

Sınavla kalfalık ve ustalık belgesi alma hakkına sahip olduğu halde zamanında başvuru yapamayanların müracaatları 11 Mart 2011 tarihine kadar  Bandırma Meslekî Merkezi Müdürlüğüne yapılacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Canbaz, 133 meslek dalında, 11 Mart 2011 tarihine kadar  6 ay süre ile  müracaat affı getirildiğini bildirdi.
Canbaz, müracaat affı getirilen 133 meslek dalında 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu`na göre,  sınavla kalfalık ve ustalık belgesi alma hakkına sahip olduğu halde zamanında başvuru yapamayanların müracaatlarının 11 Mart 2011 tarihine kadar  Bandırma Meslekî Eğitim Merkezi Müdürlüğü`nce kabul edileceğini belirtti.
Başkan Canbaz, kişinin müracaat ettiği meslek dalının Erdek`te çıraklık  eğitimi  uygulama  kapsamına  alındığı tarihte  18 yaşını doldurmuş olması ve kamu ve özel sektöre ait iş yerlerinde çalışmış olanların Kalfalık Sınavına girmesi gerektiğine dikkat çekti.
Canbaz, ayrıca 16 yaşını doldurmuş olanların İntibak Eğitimine tabi tutulduktan sonra Kalfalık sınavına girmek için 11-Mart-2011 tarihine kadar Müdürlüğe müracaat etmelerini kaydetti.
Canbaz başvuru ile ilgili şu bilgileri verdi:  Başvurular Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yapılacak ve başvuru formları  ilgili okuldan temin edilecektir.
Başvurular 11-Mart-2011 tarihine  kadar kabul edilecektir.
Başvuru ve işlemlerde yaş ve çalışma  gibi durumların hesap ve kabulünde  mesleklerin Çıraklık Eğitimi uygulama kapsamına alındıkları tarih (Her mesleğin kapsama alınış tarihi farklılık göstermektedir)  esas alınacaktır.
Daha geniş bilgi Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreterliğinden alınabilecektir.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli