Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kaleş, Dünya Kooperatifçilik Gününü kutladı

Kaleş, Dünya Kooperatifçilik Gününü kutladı

Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Kaleş, bir kooperatif olarak bölgemiz zeytin üreticilerinin mahsulünü toplayan Marmarabirlik`e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin hepimize ait olan çok önemli bir kurum olduğuna dikkat çekti.
Marmarabirlik gibi kurumların olmadığı yerde, zeytincinin nasıl kötü bir duruma düşeceği aşikârdır şeklinde konuşan Kaleş, kooperatifleri yaşatmak, korumak ve daha ileriye taşımak adına Marmarabirlik`e sahip çıkalım diyerek üreticilere çağrıda bulundu.
Kaleş, mesajını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde 30 ayrı türde faaliyet gösteren, 84 bin 232 kooperatif var. Dünya nüfusunun % 1.1`i Türkiye`de. Buna karşın kooperatiflerin yaklaşık % 10-11`i ülkemizde. Tarımda çok sayıda kooperatife rağmen, Türk çiftçisi planlama ve pazarlama sorunu çekiyor. Son yıllarda eğitim seviyesinin yükselmesi ve ortakların bilinçlenmesine paralel olarak ülke kooperatifçiliğinde önemli gelişmeler yaşandığını memnuniyetle görüyoruz. 2012-2016 dönemini kapsayan Kooperatifçilik Strateji Belgesi ve Eylem Planı ülkemiz kooperatifçiliği için çok önemli bir adımdır. Tüm tarımsal kooperatiflere teşekkürlerimi sunuyor, Dünya Kooperatifçilik Günü`nü kutluyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli