Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kale Savunma Bandırma´dan büyüyecek

Kale Savunma Bandırma´dan büyüyecek

Kale Savunma, gelecek dönem ihtiyaç duyacağı kapasite artışı için Bandırma´da bin yüz dönümlük arazi satın aldı. Şirket yeni fabrikalarını burada kurmayı planlıyor.

 Kale Grubu, İstanbul´da fiziken büyüme imkânı kalmayan savunma ve havacılık şirketlerinin gelecek dönem için ihtiyaç duyacağı kapasite artışını Bandırma´da satın aldığı bin yüz dönümlük arazide kuracağı yeni fabrikalarıyla sağlayacak.
-Savunma yatırımları Bandırma´ya
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yapı kimyasalları sektöründeki şirketinin Balıkesir´de devreye aldığı 7´nci fabrikasının açılışında Kale Grubu´nun yeni döneme hazırlık için savunma ve havacılıkta büyümesi gerektiğini doğruladı. Tuzla´da 25 bin metrekare bir alanı hizmete açacaklarını ifade eden Okyay, ?İstanbul´da arazi pahalı. Bu sebeple araziye değil yatırıma ve sermaye birikimine yoğunlaşmalıyız? diyerek, havacılık ve savunma yatırımlarını Balıkesir´e kaydıracaklarına işaret etti.
Stinger füzelerinin parçalarının 1989 yılında üretimi ile havacılık ve savunma sektörüne adım atan Kale Grubu, bugüne kadar 150 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Uçak parçaları, insansız hava araçları, füze rampaları üretip, millî tüfeğin geliştirilmesinde rol alan şirketin, toplam yatırımları içinde savunma sanayiinin payı yüzde 30´u aştı. Yapı ürünleri ile savunma ve havacılık olmak üzere iki ana eksende büyüyen Kale Grubu´nun geçen yılki cirosu 2,2 milyar lira düzeyinde bulunuyor. Oluşan teknolojik altyapı, grubun sektörleri arasında savunma ve havacılıktan aldığı payı yarı yarıya dengeleyecek gibi görünüyor. Seramikte öncü konumda yer alan şirketin şimdilerde masasında savunma ve havacılık için 250 milyon liralık bir yatırım planı olduğu belirtildi. Nitekim, İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce ile 2017 yılının mayıs ayında anlaşan Kale Grubu, yüzde 51´i kendisine ait olan TAEC isimli bir şirket kurmuş, milli savaş uçağının motorunu üretmek amacıyla da hükümete teklif vermişti. Eğer teklif kabul görürse, şirketin gelecek pozisyonlarını bu karara göre şekillendirmesi bekleniyor.

B. İLK?HABER



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli