Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Kafaoğlu´ndan Balıkesir iddiası!

Kafaoğlu´ndan Balıkesir iddiası!

?Balıkesir´i 10 yıl sonra tanıyamayacaksınız?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ülke TV´de 15.00 haber bülteninde 2023 Türkiye Hedeflerinde Başkanlar Konuşuyor programının konuğu oldu.
Başkan Zekai Kafaoğlu, programda Balıkesir´in turizm, sanayi, hayvancılık ve jeotermal kaynakları ile ilgili açıklamalar yaptı.
Balıkesir´in Marmara ve Ege Bölgesini birleştiren bir noktada ve odak bir şehir olduğunu söyleyen Kafaoğlu, yeni yapılan İstanbul-İzmir otoyolu ile temeli atılan Çanakkale Boğaz Köprüsünün Balıkesir´den geçeceğini hatırlattı.
Kafaoğlu ?En çok adası olan bir iliz. 22 adamız var. Balıkesir Ege ve Marmara Denizi arasında 7 il´e komşu. Balıkesir fırsatlar şehri ve henüz daha keşfedilmemiş konumda, gelişmeye ve büyümeye açık. Gelecek 10 yıl içerisinde Balıkesir´i tanıyamayacağız. Balıkesir´de Organize Sanayi Bölgesi doldu, şu anda 115 fabrikamız var. Organize Sanayi Bölgesi´ni daha da büyüteceğiz. İstanbul sanayiden arındırılıyor, Bursa sanayi açısından doldu, sanayileşme Balıkesir´e doğru geliyor. Şişe Cam Fabrikasını Balıkesir´e taşıyor, Filli Boya Balıkesir´e geliyor. Balıkesir cazibe merkezi haline geliyor.? dedi.
Balıkesir´in tarım ve hayvancılık şehri olduğunu ve Türkiye´yi doyurduğunu kaydeden Kafaoğlu, Balıkesir´in beyaz et, kırmızı et, süt ve yumurta üretiminde her zaman ilk 3 il arasında yer aldığını ifade etti. Balıkesir´de 32 çeşit bor madeninin bulunduğunu ve maden zengini il konumunda yer aldığını vurgulayan Kafaoğlu ?Turizm Balıkesir´in özelliklerine ve geleceğine damgasına vuracak. Altınoluk´tan Altınova´ya kadar çok ender ve gayet güzel sahillerimiz var. Buraları harika yerler. Balıkesir´de sadece deniz yok, termal yönden de en zengin il´iz. Edremit ve Gönen ilçelerinde jeotermal var. Balıkesir odak şehir olacak? diye konuştu.
Başkan Zekai Kafaoğlu konuşmasının sonunda devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli