Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kafaoğlu´na yılın en anlamlı ödülü verildi

Kafaoğlu´na yılın en anlamlı ödülü verildi

Kahramanların Anıtını yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na En Anlamlı Anıt Projesi ödülünü Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk takdim etti.

Kahramanların Anıtını yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na En Anlamlı Anıt Projesi ödülünü Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk takdim etti.
İmza Ajans ile Kent ve Yerel Yönetimler Stratejik Araştırmalar Merkezinin ortaklaşa düzenlediği Altın Arı Belediyecilik Ödülleri töreninde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yılın en anlamlı anıt projesi ile ödüle layık görüldü.
Kafaoğlu, 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı ile kahramanlarımızı unutulmaz kılan proje ödülünü 15 Temmuz darbe gecesinin ardından halkın gösterdiği mücadele ile ismi Kahraman Kazan olan Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk´ün elinden aldı.
Ankara The Green Park Hotel´de gerçekleşen ödül töreninde konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu şunları kaydetti: ?Bu ödül bizi daha da motive edecek. Biz ödülü 15 Temmuz Şehitleri adına yaptığımız anıt dolayısıyla aldık. Anıt henüz % 90-95´ler seviyesinde. Yapımı devam eden anıt, basında ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 9 metre çapında Türk bayrağımızın içerisindeki dev hilali zemine yerleştirdik, önünde de yıldızımız var. Hilalin içerisine 249 şehidimizin ismini yazdık, en ortasına da şehitlerin piri, o gece ilk kurşunu atan Ömer Halisdemir´in resmini koyduk, bu resmin yanına da o gece şehit olan Balıkesir´li iki özel harekâtçı polisin resimleri ve diğer tüm şehitlerin isimleri burada yaşatılacak. Yıldızın üzerine 30 küçük yıldız koyduk o da Ömer Halisdemir´in vücuduna isabet eden 30 kurşunu simgeliyor. Hilalin arkasına 15 Türk bayrağı dimdik, o da 15 Temmuz´u ifade ediyor. Anıt arkasına dev sinevizyon koyacağız ve gelen bütün ziyaretçiler 15 Temmuz akşamı yaşanan menfur saldırıyı ve yüce Türk milletinin gösterdiği fedakarlık ve özveriyi izleyecek. 15 Temmuz Kurtuluş savaşından sonra yaşanan en büyük tehlikeydi. Şehitlerimizin hepsini rahmetle anıyorum. Şehitlerini unutan bir milletin geleceği olamaz, 15 Temmuz´u gelecek nesillere iyi anlatmak için yerel yönetimlere büyük işler düşüyor.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli