Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kafaoğlu: ?Zaten caddeleri verecektik?

Kafaoğlu: ?Zaten caddeleri verecektik?

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ana caddelerin ilçelere devredilmesi konusunda ilgili komisyonun çalışma yaptığını ve amaçlarının ana caddeleri ilçe belediyelerine vermek olduğunu söyledi.

 Atık su bedelinin de bakanlığın yönetmelik değişikliğinden kaynaklandığını aktaran Kafaoğlu, Büyükşehir olarak atık su bedeli için en alt limiti uyguladıklarını belirtti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, geçtiğimiz günlerde Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın mahkeme kararıyla 3 ana caddeyi geri aldıklarını açıklamasını değerlendirdi. Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk zamanlarda ilçelerin ana caddelerinin Büyükşehir´de olduğunu öğrendiğini ve konuyla ilgili çalışma başlattıklarını belirten Kafaoğlu, ilgili komisyonun ana caddelerin ilçe belediyesine iade edilmesi için harekete geçtiğini ve kendisinin de ana caddelerin ilçe belediyesine devredilmesinden yana olduğunu söyledi.
Kafaoğlu ? İlçelerdeki bize ait olan bahçeler ve parklar o kadar gereksiz ki bunları ilçe belediyesine vermek için komisyona havale ettik. Ancak bazı ilçe belediyeleri buna karşı çıkmış, hizmet veremeyiz diye. Ben bu mahkeme kararından sonra arkadaşlarımıza söyledim. Komisyonda bekliyordu. Bu kararlara gerek olmadan biz verelim diye. Zaten biz geri verilmesinden yanayım. Biz bir tanesinin asfaltını yaptık, o Bandırma Belediye´ne geçti olsun önemli değil önemli olan Bandırma´ya hizmet etmek. Dursun Başkan da hizmet etmek için var, bizde. İkimizde bardağın boş tarafını doldurmaya çalışıyoruz. Problem yok, rakip değiliz. Bazı ilçeler ?hizmet yapamayız büyükşehir yapar´ diyor. Ben hizmet yapılacaksa size ait olsa da yaparız dedim. Onlara geçerse biz hizmet etmeyiz diye düşünüyorlar ama biz yine destek oluruz. Önümüzdeki mecliste kuvvetle muhtemel bu konuyu tamamen bitiririz diye düşünüyorum.?dedi.
?ATIK SU BEDELİ YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNDEN KAYNAKLANDI?
Büyükşehir´de kalan Atatürk Caddesi içinde çalışma yapacaklarını belirten Kafaoğlu, BASKİ´nin Atık Su Bedeli alması konusuna da değindi. Bandırma´dan her ton için 1 lira 18 kuruş atık su bedeli konusunun kendileriyle ilgili olmadığını aktaran Zekai Kafaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliği nedeniyle atık su bedelinin alınmaya başlanacağını, bu konuda da Büyükşehir olarak yönetmelikle belirlenen kriterlerin uygulandığını ve en alt limitten ücretlendirme yapıldığını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı