Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Kafaoğlu, projelerini tanıttı

Kafaoğlu, projelerini tanıttı

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, Balıkesir Balkonuk Center´da düzenlenen ?Balıkesir´de Değişim Başlıyor? konulu toplantıya katıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir´de ?Projeler Tanıtım Basın Toplantısı? düzenledi.
Balkonuk Center´da düzenlenen toplantıya AKP Balıkesir Milletvekillerinden bazıları, AKP İl Başkanı Hasan Sarıaslan, partili belediye başkanları ve MHP´li Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri de katıldı.
Kafaoğlu, içinde bulunduğumuz 2018 yılında, toplam 1361 projeyi başlatacaklarını, bir bölümünün bu yıl, kalanlarının ise daha sonraki yıllarda tamamlanacağı bu projelere toplam 870 milyon lira harcayacaklarını belirtti. 

25-30 yıldır çözüm bekleyen Erdek´in Kastri ve Karşıyaka bölgelerinin 1/5 binlik planlarını onayladıklarını vurgulayan Kafaoğlu, ?Ayrıca, 17 ilçemizin 1/5 bin ve 1/25 binlik plan sözleşmeleri imzalandı. Kısa sürede imar planları hazırlanacak? dedi.
Karayolları tarafından Bandırma´nın AVM ve Hava Üssü önüne yapılacak kavşakların yanı sıra Erdek´te de AVM kavşağı gerçekleştirileceğini açıklayan Kafaoğlu, şunları söyledi:
?Bandırma´daki kavşakların ihalesi 30 Nisan 2018´de yapılacak. Erdek ve Akçay kavşaklarının ön projeleri hazırlandı. Karayollarının onayından sonra ihaleleri yapılacak. Erdek İlçesi Ocaklar mahallesi Sahil kısmında bakım çalışmaları yapılacak. Erdek merkezde önemli bir konuma sahip olan Kumlu Yalı Meydanı yeniden düzenlenecek. 2018 yılını, Balıkesir için asfalt yılı ilan ettik. Bu yıl 2 bin kilometrelik yol yaparak, yollarımızın % 40´ını yenileyeceğiz.?
Balıkesir merkezde 300 bin, İl´e bağlı 20 ilçe ve 900 kırsal mahallede ise 900 bin kişinin yaşadığına dikkati çeken Kafaoğlu, ?Bu nedenle Balıkesir´e hizmet götürmek kolay değil. Ancak biz her yöreye eşit ve adil hizmet götürmeye kararlıyız? dedi.
Kafaoğlu, Bandırma´ya güç üretim laboratuvarı da kurulacağını bildirdi.
BOSTANCI VE KAYAN DA KATILDI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´nun basın toplantısına AKP Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı ve Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan da katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kafaoğlu projelerini tanıttı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı