Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kadınlar depremzedeler için seferber oldu

Kadınlar depremzedeler için seferber oldu

Bandırma halkı depremzedelere destek olmaya devam ederken Bandırma’nın kadınları da yardım etmek için seferber oldu.

Bandırma halkı depremzedelere destek olmaya devam ederken Bandırma’nın kadınları da yardım etmek için seferber oldu. 
Kadınlar Derneği, bir yandan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan evini ücretsiz olarak depremzedelere kiralamak isteyen duyarlı vatandaşlarla depremzedeleri bir araya getiriyor.   
Kadınlar Derneği (Kadın-Der) Temsilcileri, yaşanan deprem felaketinin ardından üyeleriyle birlikte adeta seferberlik ilan ederek depremzedelere destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor.   
Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Esen Ersoy, bölgeye gönderdikleri yardımların yanı sıra Bandırma’ya gelen depremzedelere de destek olduklarını belirtti. 
Ersoy, “211 üyemizin hemen hemen tamamı depremzedelere ev eşyası, gıda, ilaç, ısıtıcı, bebek bezi/maması vs temininde çalıştı. Sahada da 22 kadınımız bu yardımların toplanmasında, tasnif edilerek dağıtılmasında aktif görev alıyor. Takribi 50 depremzede aileye yardımları ulaştırdık. Şu zamana kadar. Haydarçavuş Mahalle Muhtarı Nur Hancıoğlu ile ortak bir depo tutarak bu yardımların dağıtımını gerçekleştirmiştik, artık orası yetmediğinden dernek olarak ikinci bir depoyu hazırlıyoruz.” dedi.   
Bandırma’nın destek konusunda son derece duyarlı olduğuna işaret eden Esen Ersoy, kira bedeli almadan evini depremzedelerin kullanımına sunan yardımseverler ile depremzedeleri bir araya getirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Yardımseverlerden evlerini depremzede ailelerin kullanımına açıp, destek olmak isteyenler de oluyor. Şu ana kadar 5 tane böyle evini vermek isteyen hayırseverlerle, depremzede aileleri buluşturduk. Bu erzak ve eşya yardımı, bizim burada yani bölgemize gelenlere yaptığımız yardım. Zaten ayrıca, depremin ikinci gününden itibaren deprem bölgesine bu yardımları gönderdik.” dedi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Kadınlar depremzedeler seferber
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı