Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Kadınlar, eşit temsil için düğmeye bastı

Kadınlar, eşit temsil için düğmeye bastı

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) temsilcileri, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın ardından Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) temsilcileri, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın ardından Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ziyarette Balıkesir İl Temsilcisi Sibel Buzkır, Genel Merkez Genel Yönetim Kurulu Üyesi Seval Bozkurt, Bandırma Sorumlusu Muazzez Özpolat Palta ile derneğin üyeleri Nilgün Germiyan, Dilek Durukan, Seden Kızıllar yer aldı.
İl Temsilcisi Sibel Buzkır, bütün partilere eşit mesafede olduklarını belirterek ?Kadına adaylara yönelik siyaset alanında tek dernek. Temsilin erkeklerle eşit şekilde olması için mücadele eden bir dernek. Bütün partilere eşit seviyede olup derneğimizin Antalya´da kadınlara yönelik seçim eğitimi verecek. Belediyelerin kadınlara yönelik projeler yapması konusunda görüşmelerimiz oluyor. Buna, ´Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe´ diyoruz. Çankaya, Kadıköy ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile protokoller yapıldı.? dedi.
Genel Yönetim Kurulu Üyesi Seval Bozkurt, ?Destekleme konusunda laik demokratik Türkiye Cumhuriyetine inanan kadınlarımızı destekliyoruz. Ayrıca toplumsal cinsiyete duyarlı olması gerekiyor. 5 şube ve 7 temsilciliğimiz var. 1000 üzerinde üyemiz var. Önay Apago üyemiz, ilk kadın devlet bakanı, milletvekillerimiz var. Toplum cinsiyet eşitliği eğitimleri verdik. 7 şehir belirledik. Bunun dışından siyaset okulları açıldı. Sosyal medya kampanyalarımız sürekli oluyor. Siyasi partilerde kota söylemi rahatsız eden bir şey zaten bu bizim hakkımız. Bu kota denilen kavramda yeterince uygulanmıyor. Biz eşit temsil için fermuar. Biz haklarımızı erkeğin vicdanına, kararına bırakamayız. Bunu her alan için söylüyorum. Kadın erkeğin vicdanına cüzdanına bırakılmamalı. Biz KADER olarak ?Kadın kadının yurdudur´ biz kadın temsilini yükseltmek için bir aradayız. Kadın temsilinde bir artış var. Muhtarlık bizim için çok önemli bir basamak. Biz teşvik etmek için elimizden geldiğince eğitim veriyoruz. Bizim buradaki dayanışmamız pozitif olarak yansıyor. Bizim erkek üyelerimizde var.? diye konuştu.
Derneğin Bandırma Temsilcisi Palta Bandırma yerelindeki çalışmaları değerlendirirken şunları söyledi: ?Bandırma´daki 7 muhtar adayımıza ulaştık. 6´sı Antalya´daki eğitime gideceğiz. Belediye Başkanımızdan kadınlara destek vermesi ve meclis üyeliğinde fermuar sistemini uygulamasını istedik. Bandırma´da şuan 5 üyemiz her partide yarı yarıya temsil. 7 arkadaşımızın kazanacağına inanıyoruz. Muhtarlık kadın işi her mahalleden bir kadın muhtar adayımızın olmasını istiyoruz ve onlara sonuna kadar destek vereceğiz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli