Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Kadına Şiddet Olgusu tartışıldı

Kadına Şiddet Olgusu tartışıldı

26. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Türkiye'de kadın mücadelesi, devlet politikaları ve şiddet olgusu” konulu panel de düzenlendi.

26. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Türkiye'de kadın mücadelesi, devlet politikaları ve şiddet olgusu” konulu panel de düzenlendi. Hayâl Çay Bahçesi'nde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nükhet Sirman, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Ceren Akçabay, Bianet Sitesi Kadın Editörü Çiçek Tahaoğlu ve İstanbul Feminist Kolektif Üyesi Ebru Yıldırım katıldılar. Prof. Dr. Nükhet Sirman, kendilerinin toplumsal cinsiyet” kavramını ortaya attıklarını vurgularken, şunları söyledi:
Yaşamımızda kadın ve erkek var. En ilkel toplumlarda bile kadın-erkek ayrılığına dayalı iş bölümü olmuştur. Bazı toplumlarda kadın-erkek eşit olurken, bazılarında ise erkek, kadından üstün tutulmuştur. Bugün, ülkemizde giderek artan kadına şiddetin en önemli nedeni, kadının ikincil olarak görülmesidir. Kadınlar, ikincil olmasa, toplumsal şiddete uğramazlar. Türkiye'de kadın, hep erkeklerden sonra görüldü. ‘Ana vatan' ve ‘devlet baba' kavramlarını düşünelim. ‘Devlet baba', ‘ana vatan'ı korumakla yükümlüdür. Yani önce erkek, sonra kadın denilmektedir.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu