Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kadın Muhtarlar Ayvalık’ta buluştu

Kadın Muhtarlar Ayvalık’ta buluştu

Ayvalık İlçesi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87. yıldönümü dolayısıyla “Güçlü Kadın Güçlü Gelecek” sloganıyla düzenlenen Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği...

Ayvalık İlçesi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87. yıldönümü dolayısıyla “Güçlü Kadın Güçlü Gelecek” sloganıyla düzenlenen Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Buluşması’na ev sahipliği yaptı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği işbirliğiyle Ayvalık Vilayetler Evi’nde düzenlenen buluşmaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı. 

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Balıkesir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın muhtarları Balıkesir’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Büyükşehir Yasası bir medeniyet projesi. Mensubu olduğum Cumhur İttifakı bize ‘katılımcı belediye olun.’ diyor. Katılımcı belediyecilik de işte şu anda yaptığımız gibi kadın muhtarlarımızla beraber olmak, kanaat önderleriyle beraber olmak. Sosyal belediyecilik ise kapı numaralarının arkasında yaşayan hayatlara eğer bir mağduriyet, bir dezavantaj, bir eksiklikleri varsa onlara ulaşabilmektir. Bu çalışmaları da yine muhtarlarımızla yapıyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu, Balıkesir’imizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Programımıza katılarak bizleri onore ettiği için kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak “Muhtarlık çok önemli bir merciidir. En başta Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlık kurumuna verdiği değer, atfettiği önem, muhtarların devlet ile vatandaşlar arasındaki köprü görevi, en kılcal damarlara kadar nüfus edebilmeleri, idarenin ve kamu kurumlarında oluşları açısından çok önemlidir. Tüm bunların yanı sıra her muhtar aynı zamanda birer devlet memurudur. Muhtarlar ülkemizde çok önemli katkılar ifa etmektedirler. Muhtar kelimesinin anlamı seçilmiş demektir.” dedi. 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, güzel şehrimiz Balıkesir’de ağırlamanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Şehrimizde AK Parti olarak birlik ve beraberlik içerisinde muhtarlarımızla beraber hizmetlerimizi en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.” dedi. 

81 ilden buluşmaya katılan kadın muhtarlara seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “200 yıllık mazisi olan muhtarlık kurumuna, bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan doğrudan talimat ve yönlendirmeleriyle yeni bir vizyon yeni bir gelecek çizilmiştir. 18 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesi bizzat Cumhurbaşkanımızın özel takip ve talimatıyla olmuştur. Cumhurbaşkanımızın bir talimatı daha var; Muhtar Hizmet Binası yapımına kadın muhtarlarımızdan başlayacağız. Ve yine muhtarlarımız Ankara’ya geldikleri zaman hem çalışmaları hem rahat bir şekilde konaklamalarını temin edebilmek için Ankara’da bir Muhtar Evi yapıyoruz. Muhtarlarımızla birçok konuda işbirliği içerisindeyiz. Sizlerin sayesinde önemli kazanımlar elde ettik. Bundan sonra da destek ve gayretlerinizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Salgın, yangın, sel gibi afetlerde muhtarların canla başla mücadele ettiğini hatırlatarak teşekkür eden Bakan Soylu “Bazıları yangını provoke etmeye çalışırken muhtarlarımız canla başla mücadele ortaya koydu. Ne kadar teşekkür etsek az. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurunuzda tekrar teşekkür etmek istiyorum. Biz, o alev alan termik santralin içerisindeydik Balıkesir İtfaiyesi ile birlikte. Ve o kahramanlar oradan çıkmadılar. Yangın belki ilerleyip öngöremediğimiz sonuçlar oluşturabilirdi, yine de o kahramanlar oradan çıkmadılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben hayatımda bu kadar büyük fedakârlık görmedim. Orada bu mücadele verilirken provokasyon yapmaya çalışanlara ben hakkımı helal etmeyeceğim.” diyerek sözlerine ekledi. 



Anahtar Kelimeler: Kadın Muhtarlar Ayvalık’ buluştu
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı