Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KADER Bandırma Temsilciliğinden basın açıklaması

KADER Bandırma Temsilciliğinden basın açıklaması

?Eşit temsil bir haktır! Kadınsız meclis yarım kalır.?

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) Bandırma Temsilciliği, basın açıklaması yaptı.
Açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir 8. sıra milletvekili adayı Berrin Gençoğlu, Halkların Demokratik Partisi Balıkesir 1. sıra milletvekili adayı Nesibe Yöyler´in yanı sıra CHP´li Fatma Sibel Salı da hazır bulundu.
Açıklamayı yapan KADER Bandırma Temsilcisi Muazzez Palta, Meclis´in yine bir ?Erkek Dönem´e hazırlandığını belirterek, ?24 Haziran seçimlerine günler kala Yüksek Seçim Kurulu´na teslim edilen aday listelerine baktığımızda en çok dikkat çeken konu partilerin kadın aday temsiliyetinde yine ne kadar cimri davrandıkları olmuştur. Erkek egemen siyaset yapısının tasavvuru sonucu 4 bin 200 aday arasında sadece 931 kadın yer almış, bu kadın adayların da yalnızca %5,4´ü birinci sıradan yer bulabilmiştir. Oysa bir toplumda demokrasi anlayışının gelişebilmesi için, kadınların siyasette daha etkili; tam demokrasiden söz edebilmek içinse kadınların siyaset dahil tüm karar mekanizmalarında eşit temsil ediliyor olması gerekmektedir? dedi.
KADER hakkında bilgi de veren Palta ?KADER, kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olarak temsil edilmelerini savunan bir kadın örgütüdür. Balıkesir ilinde 3 bölümde örgütlüyüz; merkez, körfez ve Güney Marmara? Balıkesir Temsilcimiz Sibel Buzkır? Bizler de Bandırma´da Nilgün Germiyan ve Remziye Kurttürk ile birlikte KADER´in temsilciliğini yürütüyoruz. KADER, toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile oluşan tüm karar organlarında kadın erkek eşitliği demokrasinin bir gereği olarak kabul eder. Türkiye´de kadınlar, farklı sosyal alanlarda varlıklarını kanıtlandıkları halde üst düzey yönetimlerde, özellikle de siyasette eşit temsilden hâlâ çok uzak konumdadır. Mart 1997´de kurulan KADER, seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarındaki kadın temsil oranlarını yükseltmek için çalışır? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli