Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Kaçak balıkçıların bilmiyorduk bahanesi direkten dönecek

Kaçak balıkçıların bilmiyorduk bahanesi direkten dönecek

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiyenin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ka

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, AKD tarafından Gökova ÖÇK Bölgesi`nde işaret ve tabela çalışması gerçekleştirildi.
Balıkçılığa kapalı altı alanda on altı işaretleme 
Yürütülen faaliyetlerde, uyarı amaçlı işaret direkleri ve bilgilendirici tabelalar, balıkçılık faaliyetlerine kapalı alanların görünürlüğünün artırılması ve sınırlarının daha iyi anlaşılması için on altı noktaya yerleştirildi. Gökova ÖÇK Bölgesi`nde amatör ya da ticari amaçla avlananlar ve Gökova Körfezi`nde yaşayanların, balıkçılığa kapalı altı alan hakkında bilgi sahibi olmasının hedeflendiği çalışmalarla, söz konusu alanlarda avlanan kaçak balıkçılar için "bilmiyorduk" bahanesi de artık ortadan kalkacak.
Broşür ve posterler hazırlandı
Direk ve tabelaların yerleri ve çalışma ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlar, Haziran ayında düzenlenen toplantıda ilgili kurumlarla birlikte belirlendi. Bilgilendirme çalışmalarının çerçevesinin çizildiği toplantının ardından 3 bin adet broşür ve 200 adet poster hazırlanarak Gökova Körfezi`ndeki yerleşim yerlerinde dağıtıldı
2010 yılında ilan edilmişti 
Üç yıl önce, 2010 yılında alınan karar ile, Gökova Körfezi`nde altı alan balıkçılığa kapalı alan ilan edilerek her türlü amatör ve ticari balıkçılığa kapatılmıştı. Bu alanlar, proje kapsamında gerçekleşen araştırma çalışmaları sonucunda ve balıkçılarla birlikte ilgili tüm kurumların görüşleri alınarak belirlenmişti. 
Proje hakkında:
Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli