Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Kablo hırsızlarının izini süren jandarma suç çetesini çökertti

Kablo hırsızlarının izini süren jandarma suç çetesini çökertti

Bigadiç ilçesindeki bir işletmeden kablo çaldıkları tespit edilen şahısların izini süren jandarma ekipleri suç çetesini çökertti.

Bigadiç ilçesindeki bir işletmeden kablo çaldıkları tespit edilen şahısların izini süren jandarma ekipleri suç çetesini çökertti. 
Bigadiç İlçesi’nde Etibor Maden İşletmesi’ne ait inşaat sahasından 6 Şubat'ta gece saatlerinde 2 milyon 500 bin TL değerinde 3 bin 720 metre sanayi kablosu çalınması olayını çözmek için çalışma başlatan JASAT Timleri, hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen H.K.'yı, olayda kullanmış olduğu araçla birlikte olaydan 3 gün sonra yakaladı. 
Sevk edildiği mahkemece tutuklanan H.K. üzerinden devam eden araştırmalarda, Ege ve Marmara Bölgesi’nde kamu ve özel sektöre ait onlarca şantiye, fabrika depo gibi yerlerde önceden değeri milyonlarca liraya ulaşan elektrik sanayi kablolarını çalarak geri dönüşüm firmaları aracılığıyla nakde dönüştürüp lüks araçlar satın alan 11 kişiden oluşan organize bir ekip tespit edildi. Hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelilerin Ege ve Marmara bölgelerinde benzer şekilde kablo hırsızlığını gerçekleştirdikleri, şüphelilerin kabloları İzmir'de örgüt kapsamında faaliyet gösteren geri dönüşüm firma sahipleri, hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla Balıkesir il Jandarma Komutanlığı ekiplerince Balıkesir Merkezli İzmir, Manisa ve Diyarbakır illerinde 8 ayrı adreste eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi yakalandı, 3 kişinin de yakalanması için arama çalışmaları başlatıldı.                    Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı