Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Jeotermal Isınmada Söz Sındırgı Belediyesi´nin

Jeotermal Isınmada Söz Sındırgı Belediyesi´nin

Sındırgı ilçesinde yıllardır özlemi duyulan sıcak suya 15 yıl öncesinden başlayan çalışmalar sonucunda 13 Ekim 2014 yılında kavuşmasına rağmen sıkıntıları da beraberinde getirdi.

24 km mesafeden gelen ve 50 km´lik dağıtım ağına sahip olan jeotermal su ile konut ısıtma sistemindeki yüklenici firmadan kaynaklanan problemlerin çözümü için Sındırgı Belediyesi duruma müdahale etti.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, vatandaşın sıkıntılarını gidermek için yüklenici firma ile encümen huzurunda gerçekleşen pazarlık sonucunda sözleşmeyi iptal ederek sıcak su işletmesini belediye bünyesine aldı.
Başkan Yavaş vatandaşların aklındaki soruları gidermek ve şeffaflığı sağlamak adına Jeotermal Şirketinin belediye bünyesine alınması ve işleyiş süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Başkan Yavaş, vatandaşların bütçesini düşündüklerini belirtirken yıllık sıcak su ücretlerinde zam yapmayacaklarını ifade ederek, ?Bu sene jeotermale zam yapmıyoruz. 1.28 lira ısı bedeli metrekare fiyatı ile devam edecek? dedi.
Mevcut abonelerin ısınma sorununu çözmeden yeni abone yapmayacaklarını belirten Başkan Yavaş, ?Öncelikli amacımız bu kış mevcut aboneleri konfor sıcaklığında ısıtabilmek. 15 Ekim´de sıcak su salınacak. 15 Ekim 15 Mayıs tarihleri arasında suyumuz akacak. Diğer aylarda sıcak su kaynağı besleme çalışması olacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli