Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Jeolojik etüdün parası hazır

Jeolojik etüdün parası hazır

Kültür ve Turizm Bakanlığının önerisiyle bakanlar kurulu kararıyla teşvik kapsamına alınan Kapıdağ ve çevresindeki yerleşim yerlerinin zemin etütlerinin yapılması için Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliğine 70 bin TL ödenek tahsis edildi.

Kapıdağ`da yapılacak jeolojik etüd çalışmaları için 70 bin lira ödenek ayrıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın önerisiyle bakanlar kurulu kararıyla teşvik kapsamına alınan Kapıdağ ve çevresindeki yerleşim yerlerinin zemin etütlerinin yapılması için Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliğine 70 bin TL ödenek tahsis edildi.
Balıkesir İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Üyesi Hikmet Onay, Kültür ve Turizm Bakanlığından geçtiğimiz yıl bakanlar kurulu kararıyla turizm teşvik kapsamına alınan Kapıdağ Yarımadası ve çevresindeki yerleşim yerlerinin jeolojik etüt çalışmalarında harcanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığından 70 bin TL ödenek ayrıldığını açıkladı.
Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği`ne aktarılan bu ödeneği takiben, önümüzdeki günlerde Kapıdağ`da zemin etütlerinin yapılmasıyla ilgili hizmet alımı ihalesi yapılacak. İhaleyi alan şirket, zemin etüt çalışmalarını tamamladıktan sonra bölgenin 1/25.000`lik çevre nazım planlarını hazrlanıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı`na gönderilecek. Bakanlığın planları onaylamasıyla birlikte teşvik kapsamına alınan Kapıdağ Yarımadasında hangi bölgelere turisttik tesislerin yapılacağına karar ve-rilebilecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false