Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Jeoleji Mühendisleri Odasından Başkan Pekel'e Ziyaret

Jeoleji Mühendisleri Odasından Başkan Pekel

Jeofizik mühendisleri odasına bağlı temsilciler Belediye Başkanı Sedat Pekeli makamında ziyaret etti. Nezaket amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Jeofizik mühendisleri odası Balıkesir İl Temsilcisi Akın

Jeofizik mühendisleri odasına bağlı temsilciler Belediye Başkanı Sedat Pekel`i makamında ziyaret etti.  Nezaket amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Jeofizik mühendisleri odası Balıkesir İl Temsilcisi Akın Adıgüzel, Jeofizik Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilciliği Başkan Yardımcısı Suat Gülağız, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Murat Arabacı ve Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkan Yardımcısı Tahsin Tar yer aldı.
Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Jeofizik Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilcisi Akın Adıgüzel: "Jeofizik mühendisleri odası olarak 1 sene önce başkanımızı ziyarete geldik. Bandırma`nın 1 derece deprem bölgesi olduğunu ve kuzey Anadolu fayının bu bölgeye yakın geçtiğini belirterek Bandırma`da zemin etütleri ve jeofizik çalışmaların olmadığını iletmiştik. Görüşmelerimizden yaklaşık 4 ay sonra belediye jeolojik çalışmalar başlattı ve bu konudaki hassasiyetinden dolayı zaman kaybetmeden çalışmalara başlayan Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz." dedi.
Jeofizik mühendisleri odasına bağlı temsilcilerinin yöneticilerinin gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Başkan Pekel: Türkiye deprem durumunda Marmara bölgesi ağırlıklı olmak üzere Bandırma`da sıkıntılı bölgeler arasında yer alıyor. Geçmişte Jeoloji mühendislerin zemin etütlerini yaptırarak inşaat ruhsatı veriyorduk. Zaman içinde bunun yetmediğini görerek daha önce yapılan sondaj çalışmalarıyla muhtemel heyelan olabilecek yerleri jeofizik mühendisleriyle inceleme yaptırarak onların raporlarına göre ruhsat vermeyi uygun gördük. Biz hem yönetmeliklere uygun hem de sağlıklı konut yerlerinin sağlanmasının önünü açtık. Biz bilim ve iktisada saygı gösteren ve bunu her alanda örnek teşkil eden bir ilçe özelliği oluşturduk.`  dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli