Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

JASAT, koyun hırsızlarını enseledi

JASAT, koyun hırsızlarını enseledi

Balıkesir JASAT ve Bigadiç Jandarma Komutanlığı yaptığı ortak çalışma ile Bigadiç'te küçükbaş hayvan hırsızlığını aydınlattı.

Balıkesir JASAT ve Bigadiç Jandarma Komutanlığı yaptığı ortak çalışma ile Bigadiç'te küçükbaş hayvan hırsızlığını aydınlattı. Bigadiç Esenli Mahallesi’nde küçükbaş yetiştiriciliği yapan Ş.D. isimli çiftçinin ihbarıyla harekete geçen Jandarma ekipleri 37 koyunu çalanları yakaladı. 

Bigadiç Esenli Mahallesi’nde ikamet eden 61 yaşındaki Ş.D. Çağış Jandarma Karakolu’na müracaat ederek 26 Ağustos tarihinde Esenli Mahallesi arazisinde 400 adet koyunlarını otlatırken bu koyunlardan 37 adedini kaybettiğini ve o tarihten beri yaptığı araştırmada bulamadığını, çalındığını beyan ederek müracaatta bulundu. Meydana gelen olay ile ilgili Çağış Jandarma Karakolu Asayiş Timleri ve JASAT Timleri ile birlikte müşterek yapılan araştırma ve incelemede güvenlik kamera görüntüleri ve alınan tanık beyanları doğrultusunda çalınan koyunların Bigadiç İlçesi Güvem Çetmi Mahallesi’nde ikameti bulunan 63 yaşındaki D.U. tarafından çalındığını belirledi. D.U. isimli hırsızlık zanlısının çaldığı 37 koyunu aynı gün Balıkesir il merkezinde ikamet eden Ö.T. isimli şahsa 30 bin TL karşılığında sattığı, devam eden araştırmada çalınan koyunların el değiştirerek tekrar Bandırma Çavdır Mahallesi’nde ikamet eden F.T. isimli şahsa satıldığı tespit edildi. Bahse konu çalınan hayvanların bulunması amacı ile Bandırma JASAT ekibine bilgi verilerek çalınan koyunların tamamı F.T. isimli şahsın hayvan ağılında bulunurken, ayrıca 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Koyunları çalınan Ş.D'nin küçükbaş hayvanların kendisine ait olduğunu teşhis etmesi üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatı ile çalınan 37 adet koyun sahibine eksiksiz olarak teslim edildi. Gözaltına alınan olay şüphelileri D.U, Ö.T. ve F.T isimli şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. 



Anahtar Kelimeler: JASAT koyun hırsızlarını enseledi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı