Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Jandarmadan kaçak silah ve muhimmat operasyonu

Jandarmadan kaçak silah ve muhimmat operasyonu

Balıkesir ile üç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda çok sayıda ateşli silah ve mühimmat ile yakalanan 9 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir ile üç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda çok sayıda ateşli silah ve mühimmat ile yakalanan 9 kişi gözaltına alındı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çarşamba günü merkez ilçeye bağlı Köylüköy, Tatlıpınar ve Akarsu, Balya İlçesi`ne bağlı Ali Demirci ve Narlı, Gömeç İlçesi`nin Ulubeyler ve Kepsut İlçesi`nin Kızıloluk köylerinde eş zamanlı operasyon başlattı. 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda av tüfeği, tabanca ile birlikte Osmanlı Dönemi`ne ait olduğu sanılan metal paralar ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 kişiden 6`sı jandarmadaki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken R.E. (Ramazan Erboz) (49), F.K. (Fatih Kaya) (42) ve R.K.'nin (Ramazan Kara) (66) adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Jandarmanın silah kaçakçılarına yönelik 18 Kasım ve 30 Aralık 2011 ile 13 Şubat 2012 tarihlerinde de operasyonlar düzenlemiş gözaltına alınan toplam 7 kişiden H.O. (Halil Oral) (44) ve Y.O. (Yılmaz Oral) (39) tutuklanmıştı. 
Cephanelik kurulur
Jandarmanın 6 aylık süreyi kapsayan operasyonlarında ele geçirilenler şöyle; `7 tabanca, 74 av tüfeği, 5 havalı tüfek, 28 kurusıkı tabanca, bir kuru sıkıdan bozma tabanca, bir av tüfeğinden bozma tabanca, 79 tabanca mermisi 396 av tüfeği kartuşu, 343 kurusıkı tabanca mermisi, bir Osmanlı parasını tanımak için kullanılan resimli broşür, Osmanlı Dönemi`ne ait olduğu sanılan 14 madeni para, üzerinde tuğra ve Arapça yazılar olan 4 eski mühür, tarihi değeri olduğu belirlenen 1 ok ucu, 2 yüzük, 1 küçük heykel.`


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı