Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Jandarmadan İlkokul Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Jandarmadan İlkokul Öğrencilerine Trafik  Eğitimi

Trafikte Sorumluluk Hareketi” projesi kapsamında, taşımalı eğitim veren kurumlarda çalışan servis şoförlerinin bilinçli sürüş ve eğitim kapasitelerini geliştirmek ve öğrenci ile velilerde trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılmasını sağlamak am

“Trafikte Sorumluluk Hareketi” projesi kapsamında, taşımalı eğitim veren kurumlarda çalışan servis şoförlerinin bilinçli sürüş ve eğitim kapasitelerini geliştirmek ve öğrenci ile velilerde trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla geliştirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi eğitim faaliyetleri Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesiyle başlatıldı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinesinde İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Michelin Lastikleri T.A.Ş. ve TÜVTÜRK Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş.nin katılımı ile Balıkesir ili dahilin de bulunan 10 ilkokulda öğrenim gören 4. sınıf öğrencilerine yönelik trafik güvenliği eğitimi verilmesi planlandı.
Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan koordinasyon sonucu belirlenen ve Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan 10 ilkokulda, Jandarma Trafik Timlerinde görevli personel ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri tarafından verilen trafik güvenliği eğitimleri, 23 Mart 2015 tarihinde Ayvalık ilçesi Küçükköy/Sarımsaklı Mecit Ataklı İlkokulu ile Bigadiç ilçesi Yağcılar İlkokulunda gerçekleştirildi. Ayvalık ve Bigadiç’te gerçekleştirilen eğitim seminerlerine toplamda 337 öğrenci katılımda bulundu.
Düzenlenen trafik güvenliği eğitimlerinde; ilkokul 4. sınıf öğrencilerine verilen eğitimin ardından aileleri ile paylaşmaları maksadıyla “Güvenli Yolculuk Kartı” ve “Ailemi Koruyorum” kartları dağıtıldı. Ayrıca proje kapsamında ülke genelinde gerçekleştirilen ve başarılı öğrencilere tablet bilgisayarın hediye edileceği “Trafik Güvenliği” konulu afiş yarışması hakkında öğrencilere bilgiler verilerek azami derecede katılımları istendi.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluğunda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan koordinasyon sonucunda düzenlenmesi planlanan trafik güvenliği eğitimlerine, Altıeylül, Edremit, Erdek, Gömeç, Havran, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde belirlenen ilkokullarda 27 Mart 2015 tarihine kadar verilmeye devam edileceği bildirildi.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı