Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Jandarma önce şifreyi çözdü, ardından operasyon yaptı

Jandarma önce şifreyi çözdü, ardından operasyon yaptı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, uyuşturucu madde imalatı, temini, ticaretini yapan ve farklı adreslerde faaliyet gösteren şahıslara yönelik yapılan operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheli şahıslardan 6sı tutuklandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, uyuşturucu madde imalatı, temini, ticaretini yapan ve farklı adreslerde faaliyet gösteren şahıslara yönelik yapılan operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheli şahıslardan 6`sı tutuklandı. Balıkesir`in Merkez İlçesi Kabakdere köyünde "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" olayı ile ilgili olarak yapılan operasyon sonrası 17 şüpheli şahıs ile firarda bulunan 3 şüpheliden 2`si toplamda 19 şahıs Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan  şüphelilerden O.K., B.C., C.B., D.S., M.S., M.D., O.K., M.T., O.T. ve M.B. sorgularına müteakip Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı.
E.F., O.D., M.E., M.O., M.D., M.B., V.H., T.A. ve Ü.D. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebi ile Balıkesir 3.Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Sulh Ceza Mahkemesince yapılan sorgu sonrası  M.E., V.H. ve M.B. serbest bırakıldı. Erdoğan Fidan, Taylan Aykanat, Okan Delgöz, Ümit Deniz, Murat Deniz, Mustafa Soydan tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumana sevk edildiler.
Şüphelilerden M.U.R.nin halen Bandırma Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`nda tutukluluğu devam ederken, S.D. firarda olup yakalama çalışmaları devam etmekte.
Şüphelilerin alınan ifadelerinden, kendi aralarında şifreli konuştukları ortaya çıktı. Kendi aralarında yapmış oldukları telefon görüşmelerinde "Çaktırma, Söyleme, Verdiğim, Ararım" kelimeleri yerine "Keyfalandırma - Keyik Yapma - Keyikleme - Keviklerim", "Gelmek, Gitmek, Kaldırmak, Yok Etmek" yerine "Halanmak - Halalanmak" , "Para" yerine "Yeken" , "Kadın, Bayan, Eş" yerine "Tınatoz", "İçmek" yerine "Mezlemek" , küfür edecekleri zaman "Haymınlamak" , "Esrar İçmek veya Satmak" yerinde "Acı Mayalandırmak" kelimelerini kullanarak şifreli olarak konuştukları tespit edildi.
"Acı, Acımık, Köy Yumurtası, Para, Yeken, Çanta, Kavurma, Pantolon, Kuzu, Kurbanlık, İnek, Yonca, Çarşaf, Civit, Bira, Kokoreç, Ağrı Kesici, Ayakkabı, Erzak, Çorba, Tavuk, Çamaşır Makinesi, Çekirdek, Havai Fişek, Zeytin, Kene…" gibi kelimelerinde esrar maddesini şifrelemek amaçlı kullandıkları anlaşıldı.
ESRAR MADDESİ İÇME YÖNTEMLERİ
Ayrıca esrar maddesi içme yöntemlerinden OSB ile KOVA yöntemlerini kullanarak keyif yaptılar.
OSB YÖNTEMİ: Esrar Maddesi ile sigara tütününü birbirine karıştırarak " OSB" adı verilen kağıdın içine rulo halinde (sigara gibi) sarıp içilen bir yöntem.
KOVA YÖNTEMİ: Kova yönteminde önce beş litrelik bir su bidonunun kafa kısmı kesilir. Bu bidonun içerisi su ile doldurulur. İki buçuk litrelik bir pet şişenin alt kısmı kesilir. Bu pet şişenin kapak kısmı şişenin içine doğru çukur yapacak şekilde alüminyum folyo ile kapatılır. Bu folyonun şişe içerisinde kalan kısmı elek gibi delinir. Buraya esrar ve tütünü karıştırıp koyduktan sonra pet şişe kesilen bidonun içerisine batırılır. Esrar maddesi şişenin üzerinde yakılır. Yavaş yavaş pet şişeyi yukarı doğru kaldırınca duman bu pet şişenin içine dolar. Esrar maddesi tamamen yandıktan sonra folyo esrar maddesi dumanı ile dolan pet şişenin üzerinden alınıp ağız yolu ile duman çekilerek içilir.
SORUŞTURMA KABAKDERE`DEN YENİ SANAYİ`YE SIÇRADI
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyona doymuyor.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kabakdere Köyü`nde başlatılan "Suç Örgütü Kurmak Suretiyle Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak" operasyonu sonucu alınan ifadelerden elde edilen bilgiler neticesinde, Balıkesir Merkez Yeni Sanayi Sitesinde de Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortak operasyon planladı. Yapılan operasyonda, Balıkesir 3. Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı doğrultusunda M.B. ye ait işyerinde yapılan adli aramada; 21,6 gr kenevir tohumu,  11,6 gr kubar esrar, 8 adet OCB marka sarma kağıdı, 2 adet yarıya kadar içilmiş içerisinde kubar esrar bulunan sarma izmariti ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak, M.B., S.B. ve S.G. gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasına müteakip Balıkesir C.Savcılığının talimatı ile serbest bırakıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli