Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Jandarma, İçişleri Bakanlığına mı bağlanıyor?

Jandarma, İçişleri Bakanlığına mı bağlanıyor?

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, İçişleri Bakanı Muammer Gülere, Jandarma Genel Komutanlığının, bakanlığına bağlanma çalışmalarının olup olmadığını sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, İçişleri Bakanı Muammer Güler`e, Jandarma Genel Komutanlığı`nın, bakanlığına bağlanma çalışmalarının olup olmadığını sordu.
CHP Milletvekili Gümüş, 2803 sayılı "Jandarma Teşkilat, Görev Ve Yetkileri Kanunu" ile kurulan Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayiş işleri yönünden barış zamanında İçişleri Bakanlığı`na, savaş zamanında ise Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı olarak faaliyet gösterdiğini hatırlattı.
Jandarma Genel Komutanlığı`nın bütçesi İçişleri Bakanlığı`nın bütçe kalemleri arasında yer almakla beraber TSK`nın denetimi altında kullanılmaktadır şeklinde konuşan Gümüş, kamuoyunda, son dönemde Jandarma Genel Komutanlığı personelinin disiplin, sicil, terfi ve atama konularında tamamen İçişleri Bakanlığı`na bağlanacağı yönündeki haber ve yorumların arttığına dikkat çekti.
Gümüş, Bakan Güler`e şu soruları yöneltti: "Jandarma Genel Komutanlığı`nın İçişleri Bakanlığı`na bağlanması hususunda bir çalışma yapılmakta mıdır? Jandarma Genel Komutanlığı personelinin kırsal alan polisine dönüştürülmesi kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki erbaş ve er sayısının azaltılması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır? Söz konusu çalışma kapsamında hangi illerdeki jandarma teşkilatları kaldırılacaktır? Bu kapsamda toplam kaç adet jandarma karakolu kapatılacaktır? Jandarma Genel Komutanlığı personelinin İçişleri Bakanlığı`na bağlanması konusunda bugüne dek bir pilot uygulama yapılmış mıdır? Eğer yapılmışsa bu pilot uygulamanın sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı