Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Jandarma, çok sayıda hırsızlık şüphelisi yakaladı

Jandarma, çok sayıda hırsızlık şüphelisi yakaladı

Balıkesir´de huzur ve güven operasyonları aralıksız sürüyor.

Balıkesir´de huzur ve güven operasyonları aralıksız sürüyor.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca "Hırsızlık" olaylarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda; Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesinde ????? isimli şirkete ait inşaat halindeki binanın enerji odasında bulunan elektrik kablolarını kesmek suretiyle çalan B.D.A. ve B.K. isimli şüpheliler olay yeri ve çevresinde yapılan araştırmalar ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda yakalanırken, hırsızlık şüphelilerinin çalmış oldukları bakır kabloları Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesinde bir hurdacıya sattıkları tespit edildi.
Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi Kazan mevkiinde Türk Telekom´a ait 4 direk arası 200 metre uzunluğunda haberleşme nakil kablosunun kesilmek suretiyle çalınması olayı ile ilgili yapılan araştırmalar ve istihbarî çalışmalar sonucunda; B.D.A isimli olay şüphelisi yakalandı. Adı geçen şüphelinin çalmış olduğu bakır kabloları Ayvalık ilçesi Altınova mahallesinde bir hurdacıya sattığı öğrenildi.
Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesinde R.K. isimli şahsa ait evden hırsızlık olayına teşebbüs eden C.B. isimli olay şüpheli yakalanmış olup, yapılan araştırmalar ve istihbarî çalışmalar sonucunda aynı şüphelinin Ayvalık ilçesi İskele mahallesinde Z.K. isimli şahsa ait yazlık evden de 1 adet LCD televizyon çaldığı tespit edildi.
Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi TOKİ konutları bölgesindeki ortak alanda bulunan çocuk parkındaki metal aletleri sökerek çalan ve Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesinde hurdacılık yapan Y.A.ya satan, K.M., A.M. ve G.K. isimli şüpheliler yakalandılar. Bu olayla ilgili olarak K.M., A.M. ve G.K. isimli şüpheliler hakkında "Kamu Kurum ve Kuruluşlarından Hırsızlık ve Kamuya ait Mala Zarar Verme" suçlarından, malzemeleri satın alan Y.A. isimli hurdacı hakkında "Suç Eşyasını Satın Almak ve Kabul Etmek" suçundan yasal işlem yapılıp, şüpheliler tarafından olayda kullanılan araç yediemin otoparkına teslim edildi.
Balya ilçesi Narlı Mahallesinde B.Ç. isimli şahsın evinden 1 adet motorlu testere, 1 adet dürbün ve muhtelif gıda maddesi çalan R.A. isimli şüpheli yapılan araştırmalar ve istihbarî çalışmalar sonucunda suç eşyaları ile birlikte yakalandı.
Balya ilçesi Narlı Mahallesinde H.K. isimli şahsa ait bağ evinden 1 adet LCD televizyon çalan R.A. ve F.K. isimli şüpheliler yapılan araştırmalar ve istihbarî sonucunda yakalandı.
Burhaniye ilçesi Kızıklı Mahallesinde S.E. isimli şahsa ait hayvan ağılından 20 balya yonca çalan M.G. isimli şüpheli yapılan araştırmalar ve kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda yakalandı.
Kepsut İlçesi Mezitli Mahallesinde TCDD´na ait demiryolu raylarının bağlantı aparatlarını çalan A.U., R.P., A.İ. ve İ.D. isimli şüpheliler 11 ?. ?.. plakalı araç içerisinde bulunan 11 çuval içerisinde 1.200 kilogram ağırlığında muhtelif demiryolu ray bağlantı aparatı ve olayda kullandıkları Kurbağacık anahtarları, demir testeresi ve pas çözücü yağlarla birlikte suçüstü yakalandılar.
Susurluk ilçesi Söve Mahallesinde faaliyet gösteren ??? isimli Taş Ocağından 1 adet kompresör ve bakır kablo çalan T.C. ,S.Ç. ve Ç.Ç. isimli şüpheliler olay yerinde suç eşyaları ile birlikte suçüstü yakalandılar.
Bu olaylarla ilgili olarak Adli makamlardan alınan talimatlar doğrultusunda B.D.A., B.K., C.B., K.M., A.M., G.K., Y.A., R.A., F.K., M.G., A.U., R.P., A.İ., İ.D., T.C. ,S.Ç. ve Ç.Ç. isimli şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli