Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İznik Zeytin Kooperatifi´nde birlik beraberlik coşkusu

İznik Zeytin Kooperatifi´nde birlik beraberlik coşkusu

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin Olağan Mali Genel Kurulu´na birlik beraberlik damga vurdu.

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin Olağan Mali Genel Kurulu´na birlik beraberlik damga vurdu.
Marmarabirlik´e bağlı 699 Sayılı İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin, 2015-2016 işyılı Olağan Mali Genel Kurulu, İznik Kooperatifi Düğün Salonu´nda gerçekleştirildi.
Toplam 726 ortağın katıldığı Genel Kurul´da tüm maddeler oy birliği ile kabul edilirken, İznik´in geleceği için önemli yatırım kararları alındı.
İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü, açılış konuşmasında, İznik Kooperatifi olarak, 2016-2017 ürün alım kampanyasının başladığı 23 Ekim´den 13 Ocak´a kadar 29 milyon 953 bin TL karşılığında 6 bin 82 ton alım gerçekleştirdiklerini söyledi.
Sürücü, "Ortaklarımız kampanya döneminde en büyük sıkıntıyı ürün teslim ederken yaşıyordu. Yoğunluk olan köylerde alımları gece yaptık, merkez alımlarını ise sabah erken saatte ve daha fazla alım kapısı açarak yaptık, böylece alım kuyruklarını kaldırmış olduk. Ortaklarımız artık kooperatife ürün teslim ederken, parasını alırken, diğer işlemlerini yaparken kooperatifte izdiham yaşamıyor, sıkıntı çekmiyor, içi rahat. Çünkü işlerin düzenli yürütüldüğünü, ayrımcılık, adam kayırmacılık yapılmadığını görüyor" diye konuştu.
Yoğun kar yağışı ve zeytin sineği zararı nedeniyle üreticinin büyük mağduriyet yaşadığına işaret eden Sürücü, zarar gören ortakların ödeyemedikleri gübre ve ilaç borçlarını ertelediklerini bildirdi.
Ürün alımları biter bitmez gübre ve göztaşı dağıtımına da başladıklarını vurgulayan Sürücü, verimi artırmak ve maliyetleri azaltmak için Ziraat Odası ile yapılan protokol kapsamında ortakların % 20 indirimle toprak ve yaprak analizi yaptırabileceğini söyledi.
Sürücü, İznik Kooperatifi bünyesinde kurulacak soğuk hava deposu ve meyve-sebze paketleme tesisinin işletilmesi için İznik ZEYKOP AŞ´yi kurduklarını belirterek, 5 bin ton kapasiteli tesisin bölgenin ve ortakların geleceği için önemli bir kazanım olacağını söyledi. İznik Kooperatifi´nin yüksek işlem hacmi, yüksek cirosu, kapasitesi, delege sayısı ve karlılığı ile Marmarabirlik´e bağlı en büyük kooperatif olduğunu ifade eden Sürücü, ?Hedefimiz, İznik Kooperatifi´ni gelecek nesillerimize en güçlü şekilde, en iyi şartlarda bırakabilmektir. Kooperatifçilik birlik beraberlik demektir. Birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortaklarımız için çalışmaya devam edeceğiz? şeklinde konuştu.
Sürücünün ardından söz alan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, kar payı hakkında bilgi aktardı.
2017 yılında yapılması planlanan kar payı dağıtımına ilişkin değerlendirmede bulunan Asa ?Kar payı dağıtımının, Marmarabirlik´in en geç Nisan ayında yapılacak ilk Genel Kurulunda alınacak kararla gerçekleşeceğini müjdelemek isterim. Kendi öz kaynaklarımızla kar payı dağıtımı yapılacaktır. Kar payı dağıtımıyla birlikte kooperatifçilik ruhu geri dönecek, ortaklarımızın yıllardır beklentisi gerçekleşmiş olacaktır. Kar payının büyük ya da küçük miktarlarda olmasından ziyade kooperatifçilik ilkeleri gereğince çok önemli bir adım atılmış olacak ve dolayısıyla kar payı dağıtımının ortaklarımızın kurumlarına olan bağlığını artıracağını ve kooperatiflerine sahip çıkmalarına büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.? açıklamasında bulundu. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli