Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarında ziyaretçi rekoru

İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarında ziyaretçi rekoru

İzmir 11-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı son yılların en yoğun katılımla gerçekleşen organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

İzmir 11-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı son yılların en yoğun katılımla gerçekleşen organizasyonuna ev sahipliği yaptı.
450 stantta 1400 markanın yer aldığı fuara, Türkiye´nin dört bir köşesinden iki bine yakın otobüs organizasyonu ile yaklaşık 250 bin kişi ziyaret etti. Böylece, fuar 110.000 metrekarelik alanı ile Türkiye´nin en büyük Tarım ve Hayvancılık Fuarı olma özelliğini ilan etti.
Uluslararası ölçekte en büyük fuar olma özelliğini taşıyan İzmir Tarım Fuarı´nda oluşturulan ikili görüşme odaları ile yeni iş bağlantıları kurmak yolunda önemli köprüler atıldı. Fuarın onur konuğu ülkesi olarak yer alan Kosova başta olmak üzere Makedonya, Sırbistan-Karadağ gibi Balkan ülkeleri ile ilk defa bir Tarım Fuarı içinde 1. Türk Balkan Ortak Tarım Buluşması yapıldı. Buluşmadan memnun ayrılan ülkeler seneye aynı toplantının Kosova´da yapılmasını talep etti.
Etkinlik bu yıl zor bir rekora imza attı
54 ülkenin katıldığı İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarını 250 bin kişi ziyaret etti. 230 bin hedefi ile yola çıkan Orion Fuarcılık, beklenenin üzerindeki ziyaretçi sayısı ile eşine az rastlanır büyüklükte bir organizasyon gerçekleştirdi.
Traktör ve en son teknoloji tarım makinalarının tanıtıldığı B holünde dev makinalar göz doldurdu. Yüzde yüz Türk sermayeli markaların ve ithal traktörlerin yer aldığı alanda çiftçiler hem bütçelerine hem de aradıkları özelliklere uygun makinalara ulaşma imkânı buldu.
Fuarda sergilenen son teknolojiler kadar İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği´nin düzenlediği iddialı yarışmalar da organizasyona renk kattı.
Fuar yüksek verim kabiliyetleri ile dikkat çeken koyun ve keçi ırklarının kıyasıya yarışına sahne oldu. Osmanlı padişahlarının koyunu olarak nam salan Sakız Koyunu kategorisinde Mehmet Doğan Alukan, Tahirova Koyunu kategorisinde Reşit Aktuğ, Saanen Keçisi´nde Necdet Güven, Maltız keçisinde Önder Baş ve Kıvırcık Koyununda ise Mehmet Çakmak 1. oldu.
Bayan yetiştiriciler sağım becerileri ile kıyasıya mücadele etti. En kısa sürede en fazla sütü sağmak için ter döken yarışmacılardan Sevcan Çam 90 saniyede 2 buçuk litre süt sağarak rakiplerini geride bıraktı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli