Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İyi Parti’den Susurluk Açıklaması:

İyi Parti’den Susurluk Açıklaması:

İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörü Dürmüş’ün devamsızlığını raporlamış!

Susurluk Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyesi İbrahim Dürmüş’ün Meclis üyeliğinin düşürülmesinin ardından Cumhur İttifakı’ndan gelen tepkilere AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı’da katıldı. 
Dürmüş’ün düşürülen Meclis üyeliği Balıkesir kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı tarafından konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural’dan, İbrahim Dürmüş açıklaması geldi. 
Susurluk Belediye Meclisi üyeliği devamsızlık nedeniyle düşürülen AK Partili İbrahim Dürmüş, bu kez İYİ Partili İl Başkanı Özlem Ural’ın gündemindeydi. 
Dürmüş’ün devamsızlığının İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolörü’nün tutanağında da yer aldığını öne süren Ural, basına gönderdiği yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Susurluk’ta halkımızın iradesi ile bir Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi seçilmiştir. Seçilmişler halkın verdiği yetkiyi tam manası ile yerine getirmelidir. Halkımız yetkiyi birisine verdi ise, o birilerinin görevlerini layığı ile yapması gerekmektedir. Birileri iktidarda olmanın konforu ile görevini aksatıyor ise asıl bu, milletin temsil hakkına haksız şekilde el koymak demektir. Meclis ve yargı kararlarına saygı duymak yerine, Meclis Kararını siyaset tarihinde kara bir leke olarak gören arkadaşlarımız, siyasi kara delikler kimleri yuttu bir hatırlasınlar? Seçilmişlerin Balıkesir’e hizmet borcu var. Hepimiz vatana, millete, ailemize, şehrimize hayırlı insanlar olmak için çalışıyoruz, bir görev var ve bu görevi yerine getirmekte sıkıntılar yaşanıyor ise görevler devredebilir. Belediye Meclis Üyeliği gerektiğinde istifa edebileceğiniz, sizden sonra yedeklerin sırasıyla göreve gelebileceği bir temsiliyet. Bizler burada milletin vicdanına ters gelen bir durumla ilgili, milletin vicdanının sesi olduk. Kırsal geziyoruz, esnaf geziyoruz ve ne görüyoruz biliyor musunuz? Henüz hiç belediye başkanını görmemiş, henüz hiç milletvekili ile tanışmamış, henüz hiç meclis üyesi ile karşılaşmamış esnafımız var. Onlar birileri sadece bizden oy istemek için gelmesin, arada gelsinler halimizi hatırımızı sorsunlar, bizim derdimizi dinleyip anlayıp meclislerinde bizler için mücadele etsin istiyorlar. Seçilmişler milletine yüz çevirmeden halkın içinde siyaset yapsın istiyorlar, işte bu sesi halkımızdan duyduğumuz için bu konuda gereğini yaptık ve zaten yapmalıydık. Bu konu 2020 yılından bu yana devam etmekte ve 2020 yılında İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişlerce İbrahim Dürmüş’ün ismi 16 birleşimin 10’una katılmayan meclis üyesi olarak tutanaklara geçmiş ve yasal işlem yapılmadığının altı çizilerek gerekli yasal sürecin işletilmesi gerektiği İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü, Baş Kontrolörü tarafından tutanakta yer almıştır. Kanunları uygulamak, kanunsuzluklara tenezzül edeceklerin 2 kez düşünmesini sağlar. Kanunları uygulamak bir devleti ayakta tutar. Yapılan bu uygulama sadece şehre değil Tüm ülkeye ‘Kanun’ kelimesinin sadece bir müzik aleti olmadığını hatırlatır. Bizim Belediye Meclisimiz, yasalar, kanunlar çerçevesinde durumu incelemiş ve gereğini yapmıştır. Bundan sonra hak arama yeri, kürsülerden algı yaratmak değil yargıya başvurmaktır. Kanunlar uygulanmadığında kim ceza alıyor söyleyelim, Vergi yükü altında inim inim inleyen, açlık sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veren, tarlasını tapanını borçları için satmak zorunda kalan ama kanun karşısında boynu kıldan ince olan Yüce Türk Milleti 
Yaşadığınız güç zehirlenmesinin tedavisi bu milletin avucunun içinde. Sayın Milletvekilinizin dediği gibi bunların hesabını Balıkesirliler sandıkta kesecektir. Büyükşehir Meclisini açık oturum programına de çevirseniz, çocuk parkına da çevirseniz, kayıt stüdyosuna da çevirseniz nafile. Geliyoruz, siz de farkındasınız, bundandır telaşınız, bundandır mağdura yatışınız. Büyükşehir Belediye Başkanı, halkın doğru haber alma haklarına saygı duymaya başlayarak Meclis Üyesi ile ilgili, tüm meclis üyelerine söz verdi, canlı izledik. Şaşılacak bir konu değil mi? Şehir duysun diye canlı yayın yapanlar, lunapark ihalesi ile ilgili CHP’li Meclis Üyesinin sorusuna neden cevap vermediniz? Neden şehirden sakladınız? Ne oldu o ihalede ulusal basında da yer alıyor, kaynağı belli olmayan para, acaba o ihalede para mı aklandı, acaba Falyalı ile bir ilişkisi var mı konunun?” 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Parti’ Susurluk Açıklaması:
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı